A Budapesti Kongresszusi Központban lép színpadra január 4-én a négy lengyel zenészből álló MozART Group.

A komolyzene humoros oldalát bemutató előadáson a zenészek – Filip Jaslar (hegedű I.), Michal Sikorski (hegedű II.), Pawel Kowaluk (brácsa) és Bolek Blaszczyk (cselló) – ismert komolyzenei és pop slágereket szólaltatnak meg, közben szórakoztató színpadi show-műsort láthat a közönség.
A komolyzene “Monty Pythonjaként” is emlegetett vonósnégyes a zenéből fakadó humort briliáns performanszokkal ötvözi – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó magyarországi cég az MTI-vel.
Az 1995 óta együtt dolgozó lengyel csapat koncertek százait adta már Ázsia, Amerika és Európa koncerttermeiben. A koncerteken a közönség úgy lehet részese egy komoly zenei élménynek, hogy közben rengeteget nevet.
Az együttes korábban így jellemezte önmagát: “A nagy hangversenytermek komoly formalitása, a komolyzenészek életének unalmas volta, a klasszikus zene fanatikus kedvelői, a rock, a rap és a pop komolyzenétől félő rajongói ellenére létezünk. Múzsánknak tréfás iróniával áldozunk, és biztosak vagyunk abban, hogy ez cseppet sincs ellenére”.