Ötödször rendezik meg a Magyar Kosárlabdázás Napját, amelynek szombaton a fővárosi Városligeti Műjégpálya ad otthont.

  Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a reggel 9 órakor kezdődő program alapvető célja a sportág népszerűsítése és tömegesítése. A sportvezető hozzátette: a Magyar Kosárlabdázás Napja igazi családi rendezvény, amelyen a B33 (három a három elleni játék, félpályán zajlik, a 33 pontot előbb elérő csapat a győztes) és a streetballcsapatok mellett a fogyatékkal élők kerekesszékes együttesei is bemutatkoznak. A szervezők az érdeklődőkkel együtt több ezer embert várnak a Városligetbe, ahol több mint 30 pályán zajlanak majd a küzdelmek.
“Öt éve zajlik a 3×3 program az MKOSZ-ben, idén a női szakágban már felnőtt szinten Eb-győzelmet, az U18-asoknál pedig ezüstérmet szereztünk. Bízunk benne, hogy a szakág bekerül a 2020-as tokiói olimpia programjába is” – jelentette ki Bodnár Péter, hozzátéve: a női válogatott alanyi jogon, a férfiak pedig szabadkártyával kijutottak az októberi, kínai világbajnokságra, és a játékosokat adó klubokra való tekintettel emiatt módosulhat az NB I menetrendje is.
A Magyar Kosárlabdázás Napján rendezik meg a 24. OTP Junior adidas Streetball Challenge sorozat fináléját, továbbá a FŐGÁZ Budapest Opent is. A tízállomásos Streetball Challenge eddigi kilenc helyszínén összesen 720 csapat, csaknem háromezer résztvevő és 30 ezer látogató volt jelen.
A kerekesszékes, valamint speciális olimpikonoknak, továbbá öregfiúknak kiírt tornával színesített szombati kosárfesztiválon megjelennek a riói olimpián érmet nyert vívók is.