Az ország egyik legjobb és legnépszerűbb gitárosa, Tátrai Tibor nagyszabású koncertet tart december 5-én a fővárosi Syma-csarnokban. Az esten a zenész szinte minden jelentős együttese közreműködik.

A legalább három órás műsor megeleveníti Tátrai Tibor szinte egész eddigi pályáját, még a régi jó barát, Orszáczky Jackie emlékét is felidézik. A fellépők között lesz a Magyar Atom, Török Ádám, a Tátrai Trend, a Latin Duó, Frenreisz Károly, a Gitár Trió, a Boom Boom, a Tátrai Band és a Hobo Blues Band is – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.
Elsőként az 1994 óta bluesban és rhythm & bluesban utazó Magyar Atom (Tátrai mellett Tóth János Rudolf – gitár, ének, Jamie Winchester – gitár, ének, Zsoldos Tamás – basszusgitár, Solti János – dob) fog színpadra lépni, ez a csapat kíséri Tátrai régi zenésztársát, Török Ádám fuvolás-énekest is, akivel 1973-ban a Miniben, a nyolcvanas években pedig a Tátrai-Török Tandemben játszott együtt.
Ezután a 61 éves gitáros jelenleg is létező, gyakran koncertező formációi következnek: a Tátrai Trend (Pintér Tibor – gitár, Glaser Péter – bőgő, Czibere József – ütőhangszerek), amelynek sajátos kamaramuzsikája elsősorban klubokban kedvelt. A Tátrai Trend után sorrendben Tátrai Tibor Szűcs Antal Gáborral alkotott gitárkettőse, a Latin Duó lép a Syma színpadára, a következő vendég pedig Frenreisz Károly basszusgitáros-énekes, akivel Tátrai 1979 és 1983 között zenélt és két albumot készített Új Skorpió néven. Ebben a trió formációban Tátrai és Frenreisz mellett ezen az estén a harmadik tag Borlai Gergő lesz. Utánuk jön a két éve alakult Babos Gyula & László Attila & Tátrai Tibor Gitár Trió improvizatív muzsikájával.
A nyolcvanas években Tátrai Tibor a Hobo Blues Band tagja is volt, amelyben akkor Hobo (Földes László) mellett Deák Bill Gyula énekelt, Póka Egon basszusgitározott, Solti János pedig dobolt. Ebben a felállásban készült a ma már legendás Vadászat című HBB-album, amelynek néhány dala szintén szerepel a december 5-i koncerten. Szintén játszik a nemrég újjáalakult supergroup, a Boom Boom is, amelyben Tátrai mellett Mohai Tamás és Jamie Winchester gitározik (utóbbi énekel is), Szappanos György basszusgitározik, Borlai Gergő pedig dobol.
Lesz ezen kívül természetesen Tátrai Band (Charlie – ének, Pálvölgyi Géza – billentyűs hangszerek, Jamie Winchester – gitár, Glaser Péter – basszusgitár, Solti János – dob, Csiszár Péter – szaxofon, Horváth Kornél – ütőhangszerek, Czerovszky Heni – vokál, Vincze-Fekete Vera – vokál).
A háromórásra tervezett koncert legvégén egyszerre lép színpadra az est valamennyi muzsikusa egy különleges produkcióval.