40 felett se adj esélyt a ráncoknak!


Nehéz ellenállni a nap simogató sugarainak nyáron. Ezt minden nő elismeri.  A nap, a szél, a sós tengervíz, vagy a klóros strandvíz, mind-mind kifejtette nyáron „jótékony” hatását. Meg is lehet az eredménye, amikor egyre többször érezzük, a bőrünkön, hogy szárazabb a megszokottnál, itt-ott húzódik, a megszerzett barnaság is lassan megkopik, na és a ráncaim… Ekkor kezdődhet el úgy a napunk, hogy reggel aztán a tükör előtt megbeszéljük magunkkal, hogy itt az ideje, hogy tegyünk valamit bőrünk egészségének az érdekében.

Ha szeretnéd külsődet jó formába hozni, a hűvös idő beköszöntével van bőven teendőd. Ez az időszak is legalább olyan fontos a bőrápolás szempontjából, mint a tavasz, vagy a nyári védekezés. A nyári napsugárzás következménye, a korai öregedési folyamatok felgyorsulása. Az ősz főleg a regenerálásról szól.

Az első és legfontosabb lépés

ilyenkor a bőr alapos megtisztítása. Bízom benne, hogy a napi bőrápolásod alapvető kelléke közé tartozik, egy bőrtípusodnak megfelelő arclemosó és egy tonik, hogy hadat üzenj a ráncoknak. Tusoláshoz célszerű hidratáló tusfürdőt használni, de kiválóan alkalmasak a tusoló olajok is, a lényeg, hogy ne szárítsa ki még jobban az amúgy is száraz bőrt.

Második lépés

Ahhoz, hogy eltávolítsuk a kiszáradt, elszarusodott hámréteget a következő lépés a bőr peelingezése, radírozása. Számtalan kiváló arc és testradír áll rendelkezésünkre. Javaslom, kérd ki kozmetikusod tanácsát abban, számodra melyik a legideálisabb. Arcra én inkább az enzimes peelingeket ajánlanám, főként, ha érzékeny, a bőröd, de 40 év fölött mindenképpen. Kellő hatóidő után kíméletesen távolítja el az kiszáradt, elszarusodott hámréteget. Fiatalok használhatnak persze nyugodtan szemcsés, mechanikai arcradírokat. Testre kiválóak a tengeri sós, vagy cukor tartalmú testradírok. Minden esetben bő vízzel kell eltávolítani a peelingeket. Itt kell megemlíteni az őszi gyümölcssavas hámlasztás lehetőségét is, de ezt minden esetben beszéld meg kozmetikusoddal, illetve jobb, ha rá bízod.

Harmadik lépés

Miután bőröd fellélegzett következik a táplálás! Ahogy egyre jobban „sétálunk az őszbe”, nem csak hűvösebb, hanem esős, szeles, ködös napok következnek. Bőrünk állapota egyre rosszabb lesz.

Hogy mi a megoldás? Krémezni, krémezni, krémezni! Ha normál vagy száraz a bőröd, használj legalább félzsíros krémet, ha zsírosodásra hajlamos, akkor is egy fokkal dúsabb hidratáló krémet szerezz be. Részesítsd előnybe a vitaminokat tartalmazó krémeket /A-, B-, E-, C-, K-vitamin/. A testápolóknál is fontosak a vitaminok, de figyelj oda, tartalmazzanak minél több természetes olajat, /jojoba, oliva, mandula olaj, shea vaj/ lehetőség szerint kerüld a kőolaj származékokat tartalmazó testápolókat, hisz azok vízelvonó hatásuknál fogva még inkább kiszárítják bőrödet. Kösd össze a kellemest a hasznossal, menj el egy olajos testmasszázsra. /itt is fontos a természetes olaj!/ Tested, lelked megnyugszik, bőröd bársonyosan sima lesz.

Previous A kiegyensúlyozottság első lépései: arcápolás 3+1
Next Színtiszta pozitivitás – A meditációról könnyedén

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé.