Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum: Nyitva tartás és elérhetőség a szegedi fiatalok számára

Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum: Az ifjúsági drogproblémák kezelésében segítő intézmény Szegeden

Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum Szegeden egy olyan intézmény, amely elsősorban az ifjúsági drogfüggőség kezelésére specializálódott. Az itt dolgozó szakemberek segítséget nyújtanak a fiataloknak, akik drogfüggőséggel vagy droghasználattal kapcsolatos problémákkal küzdenek. Az intézmény célja a prevenció, az ellátás és a rehabilitáció, hogy a fiatalok visszanyerjék egészségüket és visszatérjenek a társadalomba.

Elérhetőségek:

 • Cím: Szeged, X. kerület 123.
 • Telefon: +36 30 123 4567
 • E-mail: info@drogcentrumszeged.hu
 • Honlap: www.drogcentrumszeged.hu

Nyitvatartás:
Az intézmény hétfőtől péntekig tart nyitva, 8:00 és 16:00 között. Sürgősségi esetekben azonban folyamatosan rendelkezésre állnak a sürgősségi szolgálat munkatársai.

Részlegek és szolgáltatások:

 1. Felvételi részleg: Az intézmény első kapcsolati pontja, ahol a fiatalokat felvételük után kezelési tervekkel és programokkal ismerkednek meg.
 2. Terápiás részleg: A drogfüggők számára biztosított rehabilitációs programok, terápiák és tanácsadások helyszíne.
 3. Prevenciós részleg: Programokat és előadásokat szervez, hogy megelőzze a droghasználatot és felhívja a figyelmet a drogproblémák veszélyeire.
 4. Szociális és munkaerő-piaci részleg: Segítséget nyújt a fiataloknak a visszailleszkedésben a társadalomba, és támogatást nyújt a munkavállalásban.

Tudnivalók:

 • Az intézményben a fiatalok anonim módon vehetik igénybe a szolgáltatásokat, biztosítva a bizalmas kezelést és konzultációt.
 • Az intézményben képzett szakemberek dolgoznak, akik a drogproblémákkal kapcsolatban széles körű tapasztalattal rendelkeznek.
 • Az intézmény fontos szerepet tölt be a kábítószer-használat megelőzésében, és közösségi programokat is szervez a fiataloknak és családjaiknak.
 • A drogcentrumhoz bármelyik érintett, fiatal vagy szülő, tanácsadásért és segítségért fordulhat.

A Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum Szegeden kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fiatalok és családjuk számára segítséget nyújtson a drogproblémák kezelésében. Az intézmény az ifjúsági drogproblémák prevenciójára és kezelésére szakosodott, és széles körű szolgáltatásokat nyújt a helyreállítás és a társadalmi visszailleszkedés segítésére.