Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet – Nyitva tartás és elérhetőség

Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet: Tudnivalók, elérhetőségek és részleg információk

Az Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Budapest szívében található, és Magyarország egyik legnagyobb és legjelentősebb gyermekgyógyászati központja. A kórház a világ minden tájáról érkező betegeket fogadja, és számos specializált részlege van, amelyek széles körű ellátást biztosítanak a gyermekek számára.

Elérhetőség:
Cím: 1089 Budapest, Üllői út 86.
Telefon: +36 1 459-1500
Honlap: www.heimpalkorhaz.hu

Nyitvatartás és látogatási rend:
Az intézet egész évben nyitva áll a betegek és látogatók számára. Az orvosi ellátás mellett a kórházban lehetőség van látogatásra is, azonban ajánlott előzetesen tájékozódni a látogatási időkről, mivel ezek változhatnak a részlegek és a betegségek függvényében.

Részlegek:

  1. Belgyógyászat: Az intézet belgyógyászati részlege számos betegség kezelésére specializálódott, ideértve a légzőszervi, emésztőszervi és endokrin rendszerek problémáit is.

  2. Sebészet: A sebészeti részlegen a gyermekbetegségek diagnózisát és kezelését végzik. Ide tartozik a traumatológia, az ortopédia és a plasztikai sebészet is.

  3. Neurológia: Az idegrendszeri betegségek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik. A neurológiai részleg különleges figyelmet fordít az epilepszia, a migrén és a neuromuszkuláris rendellenességek kezelésére.

  4. Kardiológia: A gyermekkori szívbetegségek diagnosztizálása és kezelése a kardiológiai részleg fő feladata. A szakemberek itt végzik az echokardiográfiát, EKG-t és más speciális vizsgálatokat is.

  5. Hematológia-onkológia: A hematológia-onkológiai részleg a gyermekrák és vérbetegségek kezelésére specializálódott. Az intézet komplex ellátást biztosít, beleértve a kemoterápiát és a vérmagatartó transzfúziót is.

  6. Pulmonológia: A légzőrendszeri betegségek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik. A pulmonológiai részleg a gyermekkorban jelentkező asztma, tüdőgyulladás és más légúti problémák kezelésére szakosodott.

  7. Gyógypedagógia: Az intézetben gyógypedagógusok működnek, akik a gyermekek fejlődésének támogatásában segítenek, valamint a betegség miatt hátrányban lévők számára tanulási lehetőségeket biztosítanak.

Az Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet kiemelkedő szakmai színvonalú szakemberekkel rendelkezik, és az egész országban elismert létesítmény. Az intézet minden lehetőséget megad a gyermekek egészségének visszanyeréséhez, és célja, hogy a legjobb gyógyulási eredményeket érje el.