Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet nyitva tartás és elérhetőség

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet (IX. és X. kerületben található) egy meghatározó intézmény a mentális egészségügy területén Budapesten. Az intézet a jogrendszer és az orvostudomány összefonódásaként szolgál, és azoknak a betegeknek nyújt segítséget, akik jogerősen elmebetegnek minősülnek és a bíróság határozott megfigyelést rendel el számukra, vagy akiknek pszichiátriai kezelésre van szükségük.

Az intézet elérhetőségei:

Cím: Budapest IX. kerület, Üllői út 129.
Telefon: +36-1-123-4567
Honlap: www.imei.hu

Az intézet nyitvatartási ideje minden nap 8:00 és 18:00 között van. Sürgősségi esetekben a betegek egész nap ellátást kaphatnak.

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet különböző részlegekből áll, amelyek szakértő orvosok és ápolók segítségével nyújtanak széleskörű szolgáltatásokat a betegeknek. A részlegek között megtalálhatók:

  1. Megfigyelő Részleg: Ez a részleg fogadja azokat a betegeket, akiket a bíróság határozott megfigyelésre ítélt, és akiknél szükséges az orvosi vizsgálat és a kezelés. Itt a szakemberek feladata a betegek állapotának figyelemmel kísérése és a megfigyelési időszak alatt szükséges rehabilitációs tervek kidolgozása.

  2. Elmegyógyító Részleg: Ebben a részlegben azokat a betegeket kezelik, akik hosszabb távú pszichiátriai ellátásra szorulnak. Itt a szakemberek gondoskodnak a betegek gyógyszeres kezeléséről, valamint terápiás és rehabilitációs programokat kínálnak számukra.

  3. Pszichiátriai Ambulancia: Az ambulancia részleg azoknak a betegeknek nyújt segítséget, akik pszichiátriai kezelésben részesülnek, de nem igényelnek kórházi felvételt. Itt a betegek konzultálhatnak szakorvosokkal, és igénybe vehetik a szükséges terápiás kezeléseket.

Az intézet célja minden beteg optimalizált kezelése és rehabilitációja, hogy azok újra beilleszkedhessenek a társadalomba. Az orvosi csapatok az egyéni kezelési terv kidolgozása során minden beteggel egyénileg foglalkoznak, figyelembe véve az ő egyedi szükségleteiket és vágyaikat.

Fontos megjegyezni, hogy az intézetbe való felvétel csak a bíróság vagy a mentális egészségügyi szakemberek döntése alapján történik. Az intézet célja a betegek biztonságának és jólétének biztosítása, valamint a közösség védelme az esetleges visszaesésektől.

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet tehát kiemelkedő intézmény a mentális egészségügy területén, ahol a betegek szakértői gondoskodásban részesülnek. Az intézet elérhetőségeinek, nyitvatartásának és részlegeinek ismerete mindenképpen fontos, ha információra van szükségünk ezzel kapcsolatban.