SE ÁOK I. sz. Belgyógyászati Klinika – Nyitva tartás és elérhetőség

SE ÁOK I. sz. Belgyógyászati Klinika: Elérhetőségek, Nyitvatartás, Részlegek és További Tudnivalók

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának I. számú Belgyógyászati Klinikája Budapest belvárosában található. A klinika egyik legjelentősebb egészségügyi intézménye Magyarországnak, ahol magasan képzett orvosok és szakemberek dolgoznak, hogy a betegek számára a legmagasabb szintű orvosi ellátást nyújtsák.

Elérhetőségek:

Nyitvatartás:
A klinika az év minden napján nyitva áll a betegek számára. Az ambuláns rendelések általában hétfőtől péntekig tartanak, reggel 8 órától délután 4 óráig. Sürgősségi esetekben és kórházi felvétel esetén a klinika egész nap fogadja a betegeket.

Részlegek:

  1. Kardiológia: A kardiológiai részleg a szív- és érrendszeri megbetegedések diagnosztikájával és kezelésével foglalkozik. Kardiológusok és speciális szakemberek segítenek a kardiovaszkuláris betegségek megelőzésében és kezelésében.

  2. Endokrinológia: Az endokrinológiai részleg a hormonális rendszerekkel kapcsolatos problémákat vizsgálja és kezeli. Itt találhatók a diabetológiai és a pajzsmirigybetegségekkel foglalkozó szakemberek is.

  3. Gasztroenterológia: A gasztroenterológiai részleg az emésztőrendszeri megbetegedések diagnosztikájával és kezelésével foglalkozik. A betegek itt részesülhetnek gasztroszkópiás és kolonoszkópiás vizsgálatokban is.

  4. Hematológia: A hematológiai részleg a vér és a vérképzőszervek megbetegedéseivel foglalkozik. Ez magában foglalja a vérszegénységet, a vérrögképződést és a daganatokat is.

  5. Nephrológia: A nephrológiai részleg a vesebetegségek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik. Itt találhatók a veseátültetésekkel foglalkozó szakemberek is.

  6. Reumatológia: A reumatológiai részleg a mozgásszervi megbetegedésekkel, például az ízületek, izmok és csontok problémáival foglalkozik. Reumatológusok és fizioterapeuták dolgoznak itt, hogy a betegek számára a legmegfelelőbb terápiát nyújtsák.

Fontos tudnivalók:

  • A klinika a Semmelweis Egyetem Orvostudományi Karának része, ezért a betegek számára lehetőség nyílik a legújabb kutatási eredményekkel és fejlesztésekkel kapcsolatos kezelésekben való részvételre.
  • Az intézményben a betegek számára korszerű eszközökkel felszerelt diagnosztikai laboratóriumok és műszeres vizsgálatok állnak rendelkezésre.
  • A klinika rendelkezik műtővel és intenzív osztállyal is, így akár sürgős beavatkozásokra is képes.
  • Az intézmény kiválóan megközelíthető tömegközlekedéssel, a közelben található metró- és buszmegállók.

A SE ÁOK I. sz. Belgyógyászati Klinika a magas színvonalú orvosi ellátás és a legkorszerűbb diagnosztikai lehetőségek mellett fontos szerepet játszik az orvostanhallgatók képzésében és a kutatásban. Ennek köszönhetően a betegek számára a legmagasabb szintű szakértelem és kezelés biztosított.