SE ÁOK I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika – Nyitva tartás és elérhetőség

Az SE ÁOK I. számú Gyermekgyógyászati Klinika Budapest egyik legnagyobb és legtekintélyesebb gyermekgyógyászati intézménye. Az itt dolgozó szakemberek kiemelkedő színvonalú ellátást biztosítanak a kis betegek számára. A kórház széleskörű szolgáltatásokat nyújt, és számos szakma képviselőit foglalkoztatja.

A kórház elérhetőségei:

Cím: 1094 Budapest, Tűzoltó utca 7-9.
Telefon: +36 1 459 1500
Honlap: www.gyermekklinika.hu

A kórház könnyen megközelíthető a tömegközlekedési eszközökkel. A legközelebbi metróállomás a Klinikák állomás a M3-as metró vonalán, de a környéken számos busz- és villamosmegálló is található.

A kórház nyitvatartása:

A Gyermekgyógyászati Klinika állandóan üzemelő intézmény, amely napközben és éjszaka is nyitva tart. Az orvosi ügyeletet és a sürgősségi ellátást éjjel-nappal biztosítják. Fontos megjegyezni, hogy a rendelési idők és a látogatási órák lehetnek változóak, ezért érdemes előzetesen tájékozódni.

Részlegek és szolgáltatások:

A klinika számos részleggel rendelkezik, amelyek különböző betegségek és panaszok kezelésére specializálódtak. Néhány kiemelt részleg:

  1. Neurológia: Ide tartoznak az agyi és idegrendszeri betegségek, például a epilepszia, az idegrendszeri fejlődési rendellenességek kezelése.

  2. Gasztroenterológia: Itt foglalkoznak a gyomor- és bélrendszeri betegségek, például a gyulladásos bélbetegségek, a reflux vagy a cöliákia kezelésével.

  3. Pulmonológia: A légzőrendszer betegségeivel foglalkozó részleg, amely a krónikus tüdőbetegségek, az asztma és a légúti fertőzések kezelésére specializálódott.

  4. Kardiológia: A szív- és érrendszeri problémák kezelése, például a veleszületett szívhibák, a szívritmuszavarok vagy a szívizomgyulladás területére koncentrál.

  5. Onkológia: Az onkológiai részleg a daganatos betegségek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik, beleértve a kemoterápiát és a sugárterápiát is.

Ezen kívül a kórházban számos egyéb szakma képviselője is dolgozik, például traumatológusok, sebészek vagy fül-orr-gégészek, akik a gyermekgyógyászati problémák kezelésében segítenek.

Fontos tudnivalók:

  • A kórházban megtalálhatóak modern diagnosztikai eszközök, mint például ultrahang-, röntgen- és CT-gépek, amelyek segítik a pontos diagnózist és a hatékony kezelést.
  • Az intézményben szigorú higiéniai és fertőtlenítési protokollok vannak érvényben, hogy a betegek és az itt dolgozók biztonságban legyenek.
  • A kórház speciális figyelmet fordít a gyermekbarát környezetre és a gyermekpszichológiai támogatásra, hogy a betegséggel járó nehézségek könnyebben elviselhetők legyenek a gyerekek számára.
  • A kórházban rendszeres képzéseket és oktatásokat szerveznek a szülőknek és a családoknak, hogy segítsék őket a betegségük megértésében és a gyermekek otthoni ápolásában.

Az SE ÁOK I. számú Gyermekgyógyászati Klinika fontos és elismert intézmény a magyar egészségügyben. A gyermekgyógyászati ellátás területén tapasztalt szakemberekkel és modern felszerelésekkel biztosítja a kis betegek optimális kezelését és gyógyulását.