Semmelweis Egyetem Tűzoltó Utcai II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika: Nyitva tartás és elérhetőség

A Semmelweis Egyetem Tűzoltó Utcai II. Számú Gyermekgyógyászati Klinika a budapesti gyermekorvoslás egyik meghatározó intézménye. A kórház elhelyezkedése ideális, hiszen a főváros központjában, a VIII. kerületben található, könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval egyaránt. Az alábbiakban bemutatjuk a kórház elérhetőségeit, nyitvatartását, részlegeit és a fontos tudnivalókat, amelyek hasznosak lehetnek az intézményről információkat keresők számára.

Elérhetőség:
Cím: Budapest, Tűzoltó utca 7.
Telefon: +36 1 459 1500
Weboldal: www.gyermekklinika.hu

Nyitvatartás:
A kórház egész évben, hétfőtől vasárnapig nyitva tart. Az ügyeleti idők azonban változhatnak, ezért érdemes a kórház weboldalán tájékozódni az aktuális nyitvatartásról és ügyeleti időkről.

Részlegek:
A Tűzoltó Utcai II. Számú Gyermekgyógyászati Klinika számos különböző részleggel rendelkezik, amelyek számos területen nyújtanak szakmai ellátást. A legfontosabb részlegek közé tartoznak:

  1. Gyermek belgyógyászat: Az intézmény felnőtt belgyógyászati osztállyal is rendelkezik, amely a gyermekbelgyógyászat mellett számos felnőtt beteg ellátását is biztosítja.

  2. Gyermek sebészet: A sebészeti részlegen a gyermekkorban fellépő sebészeti problémák diagnosztizálására és kezelésére szakosodott orvosok dolgoznak.

  3. Neonatológia: A klinikán található neonatológiai részleg a koraszülött gyermekek kezelésére és ellátására specializálódott.

  4. Újszülött intenzív osztály: Az újszülött intenzív osztályon a súlyos betegségekkel született, illetve kezelésre szoruló újszülöttek kapnak speciális ellátást és gondozást.

  5. Gyermek onkológia: A klinika az onkológiai betegek, valamint a daganatos megbetegedéssel küzdő gyermekek diagnosztikai és terápiás ellátását is biztosítja.

Fontos tudnivalók:

  • A kórházban a betegek ellátása prioritást élvez, ezért előfordulhat, hogy a várakozási idő hosszabb lehet. Érdemes előzetesen bejelentkezni, illetve időpontot kérni.

  • A kórház területén parkolóhelyek is találhatóak, azonban a parkolási lehetőségek korlátozottak lehetnek. Érdemes alternatív parkolási lehetőségeket is keresni a környéken.

  • Az intézmény orvosi csapata kiemelten fontosnak tartja a betegek és hozzátartozóik tájékoztatását és együttműködését. Kérdezzenek bátran az orvosoktól és az ápolóktól, ha bármilyen kérdés merülne fel.

A Semmelweis Egyetem Tűzoltó Utcai II. Számú Gyermekgyógyászati Klinika egy olyan intézmény, amely kiemelkedő szakmai hátterével és széleskörű ellátási lehetőségeivel segíti a gyermekek egészségének megőrzését és helyreállítását. Az intézmény elérhetőségeit és nyitvatartását érdemes figyelembe venni, ha a gyermekek egészségével kapcsolatos problémák merülnek fel.