A Hírek kategória cikkei

A Verizon 28 millió dollárért bővíti adatközpontját

A Verizon Media bejelentette, hogy 28 millió dollárért tovább bővíti az amerikai Lockportban található adatközpontját. A tárhely szolgáltatásra szakosodott létesítmény korábban a Yahoo tulajdonában volt, de ennek 2013-as felvásárlásakor a központ átkerült a Verizonhoz. Onnan pedig az Oath nevű leányvállalata kapta meg.

A 7000 négyzetméteres bővítésen a következő hónapokban kezdenek dolgozni, s az első tárhely eszközök már a 2019-es év végére a helyükre kerülnek. A legújabb munkák jól illeszkednek a vállalat korábbi terveibe, hiszen az adatközpontra költött mostani összeggel már 241 millió dollárra nőtt a teljes fejlesztés költsége. Az elmúlt tíz év során az amerikai cégóriás pedig már több, mint 500 millió dollárt költött a területre.

A fejlesztések során 200 új munkahely jött létre a Yahoo eredeti, s az azóta felépített újabb modulokban. A Verizon ráadásul mentesül az építőanyagok és kellékek adója alól, mellyel 17,3 millió dollárt meg is takarít.

Az adózási kedvezményt a cég a városra kifejtett nyomásával érte el. Amikor ugyanis felmerül a Verizon további bővítése, a vállalat mindig megvizsgálja más helyszínek lehetőségét. A tárhely szolgáltatás ugyanis nincs röghöz kötve, így a potenciális helyszínek mindig versengenek a befektetőkért. A lockporti hatóságok a fenti adókedvezménnyel biztosították be, hogy az adatközpont legújabb fejlesztései is helyben maradjanak.

A Verizon Media néven futó egykori Oath Inc. az amerikai telekommunikáció konglomerátum digitális platformokért felelős leányvállalata. Világszerte kínál tárhely, digitális média, online hirdetési és online szolgáltatási csomagokat. Több, mint 14000 embernek ad munkát, s olyan termékek tartoznak hozzá, mint az AOL, a TechCrunch, a Tumblr, a Yahoo!, a HuffPost és az Engadget.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük