A Hírek kategória cikkei

Vadiúj tárhely szolgáltatás az Amerikai Védelmi Minisztériumnál

Az Amerikai Védelmi Minisztérium kötelékébe tartozó DISA egy vadiúj tárhely szolgáltatást kínál, melynek segítségével a harcoló egységek úgy oszthatnak meg érzékeny adatokat, hogy nem kell félniük a lehallgatástól. Ennek segítségével a katonák bárhonnan hozzáférhetnek a megosztott állományokhoz.

A milDrive (magyar fordításban kb. katonai tárhely) néven futó szolgáltatás március 1-én indult. Ahogy azt a programért felelős felettes elmondta, a katonáknak egy központi felhő tárhelybe lehet feltölteni az állományokat. A rendszer fejlesztésének kimondott célja volt, hogy a jövőben az adathozzáférés ne legyen helyhez vagy időpontokhoz kötve.

A milDrive szolgáltatása kompatibilis az iOS és Android eszközökkel, s a tárhelyre mentett adatokhoz mind böngészőből, mind asztali számítógépek alkalmazásaiból is hozzá lehet férni. A széleskörű elérés nagyban megkönnyíti a katonai felhasználást.

Az új katonai rendszer fő eleme a két adatcenter, melyek együtt felelősek a folyamatos rendelkezésre állásért. Amennyiben valamelyik meghibásodik, a másik azonnal a kieső szerverek helyére léphet.

A milDrive az elindulása után kétféle méretű tárhelyet osztott ki a résztvevőknek. A kisebb csomag 20 Gigabyte, a nagyobb 1 TeraByte területet biztosít. A katonai szóvivő elégedett az eredményekkel, hiszen a legújabb fejlesztésekkel folyamatosan képesek lépést tartani az iparág élvonalával.

Az új tárhely szolgáltatással a Védelmi Minisztérium munkája még produktívabb, a résztvevők közötti kommunikáció pedig még gördülékenyebb lehet. A milDrive részeként olyan szolgáltatások váltak elérhetővé, mint a fájlok és könyvtárak biztonságos megosztása, a teljeskörű adatvédelem és az elveszett állományok visszaállításának lehetősége. Az adatokhoz a csatlakoztatott eszközökön offline módon is hozzá lehet férni, a rendszer pedig folyamatosan optimalizálja a hálózaton átvitt adatmennyiséget.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük