Ács és asztalos, a két örökzöld mesterség!
A Mindennapok kategória cikkei,  A Tech & IT kategória cikkei

Ács és asztalos, a két örökzöld mesterség!

Ha mondani kellene pár olyan szakmát, amelyek mindig voltak, vannak és lesznek is, az ács és asztalos alighanem ott lenne a többség listáján. Ezekkel a képesítésekkel pedig szinte bárhol és bármikor találhat magának munkát az ember, hiszen szó szerint megállna az élet az ilyen mesterségek nélkül. Magyarországon is így van ez, hazánkban pedig több szempontból is megéri kitanulni egy hasonló szakmát.

Ács és asztalos munkalehetőségek Magyarországon

Azt jól tudjuk, hogy a főváros híres a sok munkalehetőségről – habár ez elsősorban a diplomások, fehérgallérosok részéről népszerű topik különösen. Ami a szakmunkákat illeti, nincs olyan drasztikus különbség – Budapesten és vidéken is jó eséllyel találhat munkát magának az, aki egy fontos (hiány)szakma valamelyikéhez ért.

Nézzük meg például Eger városát, ahol nem csupán a múltról, hanem a jelenről és a jövőről is érdemes beszélni. A történelmi vár mellett ugyanis a népszerű turisztikai övezetekben, a sétálóutcákban számos mesterember dolgozik azért, hogy valami kézzelfoghatót építsen. Dolgozni tehát ér, és lehet is – egri ács, asztalos állások az EgerAllas.hu lapon is fellelhetőek.

Miért olyan fontos és jövedelmező szakmák?

Nagyon egyszerű, az ácsok és az asztalosok is olyan szakemberek, akik nélkül szó szerint nem épülnének házak, bútorok és alapvetően ők is két kézzel építik napról napra a világunk. Akár alkalmazott legyen valaki, akár vállalkozó, ma egy személyre szabott, minőségi munkáért már olyan prémium fizetség jár, amit sok – akár diplomás – szakterületen is megirigyelnének. Az ember pedig közben biztosan nem érzi azt, hogy ne csinálna valami hasznosat. De így van ez sok más szakterület esetén is, amelyekkel kapcsolatban z aktuális álláslehetőségek szintén megtalálhatóak az EgerAllas.hu oldalán!

Digitalizáció, robotok? Van, ami nem változik, csak átalakul!

A digitális és robotizált világban is épp oly szükség van és lesz is bizonyos mesterségekre, mint a múltban. Az olyan szakmák, mint az ács vagy az asztalos, némileg habár átalakulnak, el nem tűnnek még jó darabig. Sőt, a modern szerszámok és az új technológiák még inkább teret adnak a kreativitás kibontakoztatásának. Legyen szó tehát építőiparról vagy belsőépítészetről, a mesteremberek munkájára égető szükség lesz, de azért mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy mindenki haladjon a korral és tanulja, lesse el az új technikákat is, hogy hatékonyan integrálni tudja mindazokat mindennapi munkájába.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük