atlas vpn
A Tech & IT kategória cikkei

Atlas VPN bemutató és részletes használati útmutató

Az Atlas VPN egy kezdőbarát freemium VPN szolgáltató, amely a biztonságra és a magánélet védelmére összpontosít. Ez a VPN szolgáltatás fantasztikus extra funkciókkal rendelkezik, lenyűgöző kapcsolati sebességgel, jól kidolgozott alkalmazásokkal minden operációs rendszerhez, és a legjobb ingyenes verzióval rendelkezik, amit eddig teszteltünk.

Ezen felül az Atlas VPN fantasztikus abban, hogy feloldja a streaming szolgáltatások korlátozásait, mint például a Netflix és a BBC iPlayer, segít az internetes böngészés reklámoktól mentesében ad blockert használva, és biztonságosan tartja az adatait a hatékony adatvédelmi eszközeivel.

Ebben az Atlas VPN bemutatóban 2023-ban feltárjuk az összes erősségét és gyengeségét, beleértve a sebességét, funkcióit, biztonságát és alkalmazásait, hogy végső soron eldönthesd, hogy ez a legjobb VPN szolgáltató-e számodra.

Az Atlas VPN weboldala: https://atlasvpn.com/

Atlas VPN előnyök

 • Feloldja az összes streaming szolgáltatás korlátozását
 • Tartalmaz web szűrőket
 • WireGuard® protokoll
 • Élő támogatás
 • Beépített 2FA bejelentkezés
 • Ingyenes verzió
 • 30 napos pénzvisszafizetési garancia

Biztonságos az Atlas VPN?

Az Atlas VPN biztonságos VPN szolgáltató. Alapvető biztonsági funkciókkal rendelkezik, amelyeket egy VPN-től elvársz, például naplózásmentességi politika, AES titkosítás és megbízható kill switch. Bár a választható tunneling protokollok valóban biztonságosak, csak két lehetőség áll rendelkezésre – IKEv2 és a piaci szabvány WireGuard.

Az Atlas VPN-nél azonban még mindig van hely a fejlődésre. A szolgáltató nem használ RAM-only szervereket, ehelyett az adatokat teljes mértékben titkosított meghajtókban tárolják. Ezenkívül a naplózásmentességi politikájukat még nem függetlenül ellenőrizték, csak a iOS alkalmazásukra vonatkozó biztonsági tesztek készültek.

Másrészről, ha az Atlas VPN-t birtokló céget keresed – az Nord Security tulajdonában áll, amely a piacvezető NordVPN-t is birtokolja. Ezért várható, hogy az Atlas VPN követni fogja a NordVPN ugyanazt a biztonsági szabványait és gyakorlatait.

Titkosítás és tunneling protokollok

Amikor az Atlas VPN szervereinek egyikéhez csatlakozol, a kapcsolatod titkosítottá válik, ami azt jelenti, hogy senki sem láthatja, mit csinálsz az interneten.

Az Atlas VPN kifejezetten az AES-256 titkosítási eljárást használja, amely jelenleg az adatvédelemre vonatkozó általános szabvány, és számos kormányzati és pénzügyi intézmény által használt. Emellett implementáltak egy ChaCha20 titkosítást a Poly1305 hitelesítővel, amely biztosítja a következő generációs biztonságot.

Ami a tunneling protokollokat illeti, két lehetőség áll rendelkezésre: IPSec/IKEv2 és WireGuard. Az utóbbi a piaci szabvány tunneling protokoll, és az Atlas VPN legújabb hozzáadása, amely biztosítja a gyorsabb sebességeket és alacsonyabb ping értéket. Az WireGuard elérhető Android, Windows, macOS és iOS eszközökön.

Kattints ide az Atlas VPN letöltéséhez!

Naplózás

Az Atlas VPN az Egyesült Államok, Delaware államában található. Sajnos az Egyesült Államok a 5 Eyes szövetség élén áll, és általában nem egy olyan adatvédelmi barát joghatóság, ezért ez nem lesz az Atlas VPN egyik fő értékesítési pontja.

Azonban, ahogyan más megbízható VPN szolgáltatások, az Atlas VPN is rendelkezik egy naplózásmentességi politikával. A dokumentum szerint nem tárolnak semmilyen személyes információt. Bár ez nem szerepel kifejezetten, úgy tűnik, hogy a naplózásmentességi politika vonatkozik az ingyenes verzióra is.

A politikájuk említi, hogy felveheted velük a kapcsolatot, ha véglegesen törölni szeretnéd a fiókodat. A Kaliforniai felhasználók még az adataikról is kérhetnek másolatot a cégtől.

az Atlas VPN weboldala

Kill switch

Az Atlas VPN hozzáadott egy biztonsági funkciót, amely segít megakadályozni az adatok szivárgását. A kill switch-nek nevezett funkció célja, hogy leállítsa az internet forgalmadatát, ha a kapcsolat a VPN szerverrel megszakad. Két tesztet végzünk, hogy ellenőrizzük, hogyan működik: blokkoljuk a kapcsolatot a routeren és letiltjuk a háttérben futó VPN folyamatokat.

Az első teszt során a kill switch jól működött, és megszakította a kapcsolatot, amikor az elérés a szerverhez blokkolódott. Az egyetlen panaszunk az volt, hogy nem értesít, ha a kill switch bekapcsolódik. Azonban hasznosnak találtuk, hogy az internetkapcsolat visszaállítható a kill switch letiltásával és újbóli engedélyezésével.

A második teszt bonyolultabb volt, mint általában, mivel a szolgáltatás nem támogatja az OpenVPN-t. Így a VPN folyamatok a klienshez vannak kötve. Tehát, a kill switch bekapcsolt állapotban történő letiltásához ki kellett kapcsolni a kliensalkalmazást. Mégis, a kill switch akkor is működik, még ilyen körülmények között is.

Tervek és árak

Az Atlas VPN az egyik legolcsóbb VPN szolgáltatás a piacon. Különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy a szolgáltatás korlátlan egyidejű kapcsolatot kínál.

A havi terv a legdrágább, akár $10,99/hónap is lehet. Ezért sosem javasoljuk a rövid távú terveket. Azonban már az egy éves előfizetéssel is hatalmas kedvezményt kapsz, és a havi ár csak $3,29/hónap lenne.

Az 2 éves terv az, ahol az Atlas VPN a költségvetésbarát árakkal ragyog. Ezzel az előfizetési tervvel csak akár $1,82/hónapot kell fizetned.

Minden tervhez 30 napos pénzvisszafizetési garancia tartozik, így kipróbálhatod a fizetős lehetőségeket, és eldöntheted, hogy tetszenek-e annyira, hogy megérje megvásárolni őket.

A fizetési módok közé tartoznak hitelkártyák, Google Pay és PayPal. Van lehetőség a kriptovaluták, mint a BTC, LTC, ETH és több más mellett QIWI használatára is.

Kattints ide az Atlas VPN letöltéséhez!

Atlas ingyenes VPN

Az Atlas VPN rendelkezik egy ingyenes verzióval, amelyet nem szabad alábecsülni. Azonban fontos megjegyezni, hogy a tervezetnek van egy 5 GB-os adatkorlátja – így nem lesz a legjobb választás nagy médiafájlok letöltéséhez és streamingjéhez.

Az Atlas VPN továbbra is az érték királya ezen a téren. Ingyenes felhasználóként hozzáférést kapsz három helyszínhez: Hollandia – Amszterdam, USA – Los Angeles és USA – New York.

Azonban az ingyenes verzió nem ad hozzáférést streaming-optimált szerverekhez, korlátlan sávszélességhez, 24/7 támogatáshoz, korlátlan egyidejű kapcsolathoz és a SafeBrowse funkcióhoz.

Hogyan működik az Atlas VPN?

Az Atlas VPN, mint bármely más VPN a piacon, titkosítja az online adatforgalmadat és megváltoztatja az IP-címedet. Így sem harmadik felek, sem az internet szolgáltatód, sem a kormány nem tudja követni az online tevékenységedet és nem tudja azt naplózni.

Ezen felül a VPN kiváló eszköz arra is, hogy geo-blokkolt tartalmakat oldjon fel, biztonságosan torrentezz, és így tovább.

Ha arra kíváncsi vagy, hogyan használd az Atlas VPN-t, csak kapcsolódj egy szerverhez. Így a VPN biztonságos kapcsolatot hoz létre. Az összes adat, amely a számítógépedről érkezik, titkosítva van és átirányítva a biztonságos csatornán keresztül.

Amikor a titkosított adatok elérnek az Atlas VPN szervereihez, akkor azokat visszafejtik és elküldik a weboldalra, amelyet látogatni szerettél volna. Így úgy tűnik, mintha a kérés az Atlas VPN szervereiről érkezett volna, így az adataid biztonságban és rejtve maradnak.

Hogyan tölthető le az Atlas VPN?

 1. Látogass el az Atlas VPN honlapjára, majd kattints a „Grab the deal” gombra.
 2. Válassz egy előfizetési csomagot. Minden opció tartalmaz 30 napos pénzvisszafizetési garanciát.
 3. Folytasd a fizetési folyamatot az alsó jobb sarokban található gombra kattintva.
 4. Hozz létre egy fiókot. Ehhez meg kell adnod az e-mail címedet és a fizetési információidat.
 5. Kattints a „Vásárlás befejezése” gombra és töltsd le az alkalmazást.
 6. Telepítsd a VPN alkalmazást a kapott utasítások alapján.
 7. Jelentkezz be, kapcsolódj a szerverhez és élvezd az Atlas VPN szolgáltatásait.

Szerverek és helyszínek

Egy nagy szerverflotta jó globális lefedettséget jelent, bárhol is vagy a világban. Ez azt is jelenti, hogy könnyebb megtalálni egy gyorsabb szerver, mivel a felhasználói terhelés egyenletesen oszlik el közöttük.

Sajnos az Atlas VPN nem fed le túl sok helyszínt. Csak 750+ szerverrel rendelkezik 38 országban. A piac veteránjaihoz, mint a NordVPN vagy a Surfshark, képest ezek a számok alacsonynak tűnnek.

Az Atlas VPN egy ideig kizárólag mobilra készült VPN szolgáltatás volt, így ezek a számok a mobilalkalmazások ingyenes változatainak általában elérhető sokféleségét tükrözik. Bár a szolgáltatás bevezette az asztali klienseket is, a szerverflottájuknak van még helye a növekedésre.

Jelenleg a szerverválaszték Európában a legnagyobb. A világ más területein a lefedettség sokkal gyengébb, nagyon kevés helyszín található Ázsiában, Amerikában és a világ többi részén.

Az Atlas VPN nemrégiben bevezette a 10 Gbps-os szervereket. Függetlenül attól, hogy csak böngészel az interneten, vagy adatigényes tevékenységet végzel, például streamingelsz, ezek a szerverek optimalizálják a kapcsolati sebességeket. A működési elve az, hogy a 10 Gbps-os szerverek nagyobb sávszélességgel rendelkeznek, így képesek gyorsabban továbbítani az adatokat.

A szerverhez kapcsolódásnál választhatod a Privacy Pro funkciót, amely tartalmazza a SafeSwap és a MultiHop+ lehetőséget. Ezekkel a szerverekkel a forgalmadatokat több IP-címen keresztül irányítják, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi a követést.

Működik az Atlas VPN a streaming szolgáltatókkal?

 • Netflix: igen, működik Atlas VPN-nel
 • YouTube: igen, működik Atlas VPN-nel
 • Hulu: igen, működik Atlas VPN-nel
 • HBO Max: igen, működik Atlas VPN-nel
 • Disney Plus: igen, működik Atlas VPN-nel

Az Atlas VPN nagyszerű választás a streaming szolgáltatásokhoz. Ez a szolgáltató képes feloldani sok népszerű streaming oldalt, így válogathatsz a különböző globális tartalomkönyvtárakból, és sosem fog elfogyni az elérhető tartalom.

Emellett, a nagyszerű kapcsolati sebességeknek köszönhetően az Atlas VPN-vel történő streaming élménye zökkenőmentes és lagg-mentes lesz. Ráadásul az Atlas VPN streaming-optimizált szerverekkel rendelkezik, így a legmagasabb minőségű élményt fogod átélni.

Engedélyezi az Atlas VPN a torrentezést?

Az Atlas VPN torrentezési képességei nem különlegesek, egyszerűen fogalmazva. Nincsenek dedikált P2P szervereik, mint például a NordVPN-nek, és nem hirdetik a funkciót. Azonban ennek ellenére mi első kézből megerősíthetjük, hogy a torrentezés működik.

A letöltési sebességünk körülbelül 4-6MB/s (32-48 mbps) volt. Tehát körülbelül 7 percbe telt letölteni egy 2,7 GB-os fájlt.

Az eredmények változóak lehetnek, mivel a sebességeket ugyanazok a változók befolyásolják, amelyek nehezítik a VPN sebességének pontos meghatározását, valamint a seederek/leecherek és más finomságok. A szolgáltatást saját magadnak kell tesztelni, hogy reálisan megismerd a teljesítményét.

A szolgáltató nem hirdeti ezt, de a torrentezés működik az Atlas VPN ingyenes verziójával is. Azonban ne várj olyan gyors sebességet, mint a prémium előfizetéssel.

Kattints ide az Atlas VPN letöltéséhez!

Felhasználói felület és használhatóság

Az Atlas VPN által kínált alkalmazások könnyen használhatóak és rendkívül intuitívak. Különösen azoknak tetszenek majd, akiknek kevés tapasztalata van a VPN alkalmazások használatával.

Az Atlas VPN alkalmazásokat kínál a Windows, a Mac, az Android, az iOS és a Linux rendszerekhez. A kényelmed érdekében az Atlas VPN bevezette az automatikus kapcsolat és az azonnali kapcsolat opciókat (a Linux kivételével minden alkalmazáson elérhető). Emellett lehetőséged van az alkalmazás fordítására más nyelvekre.

Továbbá, a legújabb hozzáadásokkal a platformhoz, ez a VPN mostantól natívan támogatja az Android TV-t és az Amazon Fire Stick-et is. Az Atlas VPN-nek elegendő lehetősége van ahhoz, hogy felvegye a versenyt a legnagyobb szolgáltatásokkal.

Tekintsük meg az Atlas VPN fő felhasználói felületeit.

Kattints ide az Atlas VPN letöltéséhez!

Android

Meglepő módon az Atlas VPN Android alkalmazása sokkal régebb óta elérhető, mint az asztali változata. Ez jól lefordítódik a felhasználói élményre. Az mobil alkalmazás sokkal tisztább felülettel rendelkezik. Nem tűnik zsúfoltnak vagy túl egyszerűnek.

Funkciók tekintetében elérhetőek a következő kapcsolók: Tracker Blocker és rendszer-szintű Kill Switch. A Data hack detection lehetőséggel ellenőrizheted, hogy adataid szerepelnek-e valamely adatvédelmi incidensben.

Az Android alkalmazások között az Atlas VPN egy megbízható alkalmazás, amely tökéletes mindennapi használatra.

iOS

Az Android és iOS alkalmazások között nehéz lenne különbséget tenni. Mindkét alkalmazás teljesen azonos kinézettel és érzéssel rendelkezik. Ez nagyszerű, és valami, amit a cégeknek gyakrabban kellene tenniük.

Az Android és iOS alkalmazásokban az összes funkció ugyanaz – Tracker blokkoló, adathack ellenőrző és Kill Switch. Az egyetlen különbség, amit találtunk, az az, hogy a használati statisztikák megosztása gomb máshol található. Azonban ez nem radikálisan változtatja meg az élményt.

Összességében ez egy megbízható VPN alkalmazás az iPhone számára.

Windows

A Windows VPN alkalmazás maga a mobilalkalmazások tervezési elemeit kölcsönzi (mivel először ezek jelentek meg). Sok kerekített sarkot használnak, hogy kellemes legyen a szemnek. Az alkalmazás nagyon könnyen navigálható, és könnyen megtalálható, amire szükséged van.

Mivel csak néhány ország áll rendelkezésre, még nincs szükség kereső funkcióra a szerverek között. Végig lehet görgetni a listát, ami nem nagy probléma.

A bejelentkezéshez beépített 2FA van. Minden alkalommal, amikor új eszközről jelentkezel be, meg kell erősítened az e-mailben küldött kódot. Bár frusztrálónak tűnhet, ez még egy réteg biztonságot ad.

macOS

Az élmény nagyon sima volt a macOS alkalmazásban. Az ábra- és szövegméretezés javítható lenne, de összességében az olvasható szöveg volt.

Egy dolog, amire figyelni kell, hogy nem választasz ki expliciten egy szerverhez való kapcsolódást, az alkalmazás a legközelebbihez csatlakoztat. A különbség az, hogy nem jelenik meg a lista elején, így át kell tekerni a listán, hogy ellenőrizd, melyik helyszín mellett van zöld jel.

Linux

Bár a Linux rendszerhez nincs külön alkalmazás, ahogy más operációs rendszerekhez, az Atlas VPN bevezetett egy szolgáltatást Linux felhasználók számára. Az Atlas VPN Linux verziója a legmodernebb WireGuard protokollt és specializált szervereket tartalmazza.

A Linux felhasználók szintén kihasználhatják azokat a szervereket, amelyek streaming optimalizáltak, valamint a SafeSwap és MultiHop+ szervereket, amelyek növelik az online adatvédelmet.

Bár az Atlas VPN nem rendelkezik grafikus felülettel Linux rendszerhez, az alkalmazást telepítheted, majd a terminálon keresztül csatlakozhatsz a szerverekhez. Ha jártas vagy a Linux rendszerben, akkor egyszerű használatot biztosít.

Az Atlas VPN funkciói és eszközei

Az Atlas VPN bár nem kínál rendkívül széleskörű szolgáltatásokat, mégis büszkélkedhet valamivel. Ide tartozik a SafeBrowse funkció a malware és hirdetésmentes böngészési élményért, az IP rotátor, valamint adatainak visszaéléseit figyelő funkció. Olvass tovább, hogy mélyebben megismerd ezeket a funkciókat.

SafeBrowse

A SafeBrowse opció a „segéd” menüválasztónál található. Ez egy opcionális biztonsági intézkedés, amelyet aktiválhatsz a rosszindulatú webhelyek blokkolásához. Ha a VPN-t bekapcsolva használod, és olyan webhelyre tévedsz, amely szerepel a feketelistán, akkor hozzáférést tilthatják le.

Ha korábban használtad a Cyberghost vagy a NordVPN szolgáltatásokat, akkor találkozhattál más változatokkal ugyanennek a funkciónak. Ez egy prémium funkció, így ha ki szeretnéd használni, előfizetned kell a szolgáltatásra.

SafeSwap

Az Atlas VPN hozzáadta a SafeSwap funkciót, amelyet a Privacy Pro fül alatt találhatsz. Amikor csatlakozol a szerverükhöz, az IP címed rotálódik a kapcsolat ideje alatt.

Más VPN-szolgáltatóknál hasonló hatást csak úgy érhetnél el, ha lekapcsolnád a kapcsolatot, majd másik szerverre kapcsolódnál. A SafeSwap-nál a váltás a böngészés közben történik, minden 10 percben.

Minden SafeSwap-hez nem csak egy, hanem több IP-cím is van hozzárendelve. Ezek megoszlanak a felhasználók között, így az IP-rotációk előre nem láthatóak. Ha nem ellenőrzöd manuálisan, akkor nem veszed észre, hogy az IP-címek változtak. Ez nem növeli a sebességcsökkenést.

Három SafeSwap helyszín közül lehet választani: Hollandia, Szingapúr és az Egyesült Államok. A szolgáltató valószínűleg tervezi a szerverek számának növelését. Nem hiszem azonban, hogy ez az növekedés exponenciális lesz, figyelembe véve, hogy mennyi IP-címet kell megvásárolniuk az egy SafeSwap szerver beállításához.

Data Breach Monitor

Bár ez a funkció olyan innovatív technológiának hangzik, egyszerűen csak ellenőrzi, hogy az adatok feltűntek-e a szivárgásokban. Ez egy prémium funkció, így az ingyenes felhasználóknak nincs hozzáférése.

Ha az adataid valóban szivárogtak valamilyen adatszivárgás során, akkor az általános információkat kapod arról, hogy milyen adatok kerültek napvilágra. Így gyorsan ellenőrizheted, hogy csak az e-mail címed szivárgott ki, vagy az jelszavakat is érintett. Ez jó eszköz lehet, ha biztonsági réseket próbálsz feltárni és zárni.

Ügyfélszolgálat

Az ügyfélszolgálati részleget közvetlenül az AtlasVPN alkalmazásból érheted el. Ha a GYIK-ra kattintasz, akkor a weboldalra irányítanak át, ahol általános magyarázatokat és megoldási javaslatokat találsz technikai problémákra.

Az e-mail támogatás minden felhasználó számára elérhető a support@atlasvpn.com címen, míg a Prémium felhasználók élő chat támogatást is kaphatnak a nap 24 órájában.

Az e-mailre adott válaszok pár órát vesznek igénybe, míg a chat támogatás azonnal elérhető. Összességében a Atlas VPN-nél megbízható ügyfélszolgálati szolgáltatást kaphatsz.

Kattints ide az Atlas VPN letöltéséhez!

Gyakran Ismételt Kérdések

Az Atlas VPN ingyenes?

Igen, van ingyenes és prémium verziója is. Az ingyenes verzió 5 GB adatforgalmat biztosít havonta, így ha sokat használod a VPN-t, akkor inkább az előfizetett verziót érdemes választani.

Milyen jó az Atlas VPN?

Az Atlas VPN egy könnyű és átlátható szolgáltatás. Bár a prémium verzió kissé hiányosnak tűnik, az ingyenes változata az egyik legjobb a piacon.

Biztonságos az Atlas VPN?

Igen, az Atlas VPN biztonságos. Erős AES-256 titkosítást használ, ami megfelelő védelmet és magánéletet biztosít. A kikapcsolási kapcsoló is jól működik, és szigorúan ragaszkodnak a no-logs irányelvhez.

Hogyan használhatom az Atlas VPN-t?

Ha mobil eszközön vagy, akkor a Google Play Áruházból vagy az Apple App Store-ból kell letölteni az alkalmazást. Asztali gépen pedig az Atlas VPN honlapjáról kell letölteni az alkalmazást. Innen már csak az „Csatlakozás” gombra kell kattintani.

Hány eszközt használhatok az Atlas VPN-nel?

Az Atlas VPN korlátlan egyidejű kapcsolatot biztosít, így annyi eszközt használhatsz vele, amennyit csak szeretnél.

Források

A szerzőről

Ezt a cikket Kiss Tamás technikai újságíró írta. Tamás 15 éves tapasztalattal rendelkezik a szoftverek, és különös képpen a VPN technológia terén, több piacvezető újságnál is rendszeresen publikál. Végzettsége szerint informatikai mérnök, később átnyergelt az újságírás területére. A Superior Hírek oldalon található technikai cikkek jelentős részét ő írta.

Kiss Tamás LinkedIn profilja itt érhető el.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük