A Mindennapok kategória cikkei

Hogyan használd ki helyet fürdőszobádban?

A helykihasználás sokak számára kihívás otthonunkban. Igaz ez kis lakás esetében, egy-egy kis méretű szoba esetében, és általánosságban a folytonos rendetlenség megszüntetése érdekében is. Mivel a fürdőszobák sok lakásban kisebb méretűek a szükségesnél, itt még inkább megjelenik ez a probléma. Néhány ötlet átgondolásakor azonban könnyen kialakíthatod magadnak, hogy hogyan használhatod ki a helyet fürdőszobádban.

Kis fürdőszoba esetében

Kezdjük a leggyakoribb problémával, amikor ténylegesen nem túl nagy a rendelkezésre álló hely. Ebben az esetben természetesen a megfelelő fürdőszoba bútor kiválasztása lesz a kulcs. Nézzük először is, hogy milyen hibákat szoktunk leggyakrabban elkövetni. Nagyon gyakran választunk a szükségesnél nagyobb méretű szanitereket, valamint olyan bútorokat, melyek nem biztosítanak elegendő tárolóhelyet. Ez azt eredményezi, hogy további szekrényekre vagy polcokra lesz szükség, amely még inkább csökkenti a rendelkezésre álló helyet. 

Remek megoldás lehet az elérhető elemes bútorcsaládok választása, melyek segítségével akár a wc, akár a mosógép feletti helyet remekül kihasználhatod extra tárolásra. Emellett, a kínálatban rengeteg, az átlagosnál jóval keskenyebb, ugyanakkor magasabb polcot és szekrényt találhatsz, melyek még az egészen kis fürdőszobákban is biztosan elférnek majd.

Káosz elkerülése érdekében

Habár a kis fürdőszoba gyakori probléma, nem ez az egyetlen oka a nem megfelelő helykihasználásnak. Sok esetben ugyanis a tárolási rendszer, valamint a kiválasztott bútorok nem megfelelő kombinálása eredményez állandó rendetlenséget és káoszt. Amennyiben tárolásról beszélünk, természetesen a fürdőszoba szekrényt kell elsődlegesen kiválasztanunk. Itt különböző típusok közül választhatunk: mosdó alatti szekrény, mosdó feletti tükrös szekrény, fali sarokpolc, kisebb komód, valamint nagyobb polcos szekrények. Ideális lehet ezen típusok közül 2-3 eltérőt kombinálni, hiszen ezzel tökéletes tárolási rendszert érhetsz el. A mindennap használt fürdőszobai eszközöket a tükrös szekrényben vagy fali polcon, a törülközőket és ritkábban használt dolgokat pedig egy komódban vagy egy nagyobb zárható szekrényben rendszerezhetsz majd.

A fotó forrása: FollowTheFlow – stock.adobe.com

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük