Divat

Melyik férfi napszemüvegkeret számít igazán trendinek a szezonban?

Bizonyára már mindenki alig várta a jó idő beköszöntét. A napsütéssel egyetemben azonban ismét megjelent az igény a megfelelő napszemüvegek megtalálására. Ez manapság különösen fontos, hiszen a napszemüvegek nem csak esztétikai értékkel bírnak, de védelmet is nyújtanak szemünknek az UV-sugárzás ellen. Nem érdemes elhanyagolni a trendek mellett a minőséget sem. Joggal merül fel hát a kérdés, milyen napszemüveget válasszunk, amely mindkét szempontból megfelelő számunkra? Egyáltalán mik az aktuális trendek ezen a téren?

Retro divat – avagy a legdivatosabb keretek újratöltve

A férfi napszemüveg modellek között évtizedek óta csúcstartónak számítanak a pilótaszemüvegek. Ez a típus valószínűleg sosem fog kimenni a divatból, így bármikor stílusosan megjelenhetünk egy ilyen szemüveggel – még évtizedek múltán is. Idén pedig valóban rendkívül széles kínálat áll rendelkezésre ezekből különféle színezetű lencsékkel és UV-védelemmel. A legnagyobb márkák, mint például a Ray-Ban, a Michael Kors, vagy a Tommy Hilfiger garantáltan a legjobb minőséget kínálják ezekből a típusokból is. Azonban idén nem csak a pilótaszemüvegek, de a nyolcvanas és kilencvenes évek különféle vastagkeretes, szögletes, valamint kerek formái is hódítanak. Az ilyen típusú napszemüvegeket egy retro korszakot idéző sportos zakóval és farmerral nagyon jól kombinálhatjuk az elegáns megjelenésért. Nyáron pedig tökéletes párosítást jelentenek a különféle loaferekkel és férfi szandálokkal is egyaránt.

Portrait of young smiling afro man in sunglasses using laptop computer while sitting on bench outdoors

Milyen lencsét válasszunk?

A napszemüvegek különféle lencseszínekkel kerülnek forgalomba. Ez sok esetben nem a divat miatt van. Ezek a színezett lencsék ugyanis különféle napsütési viszonyokhoz lettek kialakítva. A standard fekete lencse a kifejezetten erős nyári napsütéshez való, ahogyan a tükrös lencsék is. Azonban a sárgás, narancsos vagy épp lilás színű lencséket már nem az erősebb napsütés ellen tervezték. Ezek olyan fényviszonyokhoz lettek kialakítva, amelyekkel például síeléskor vagy a hajnalban felvillanó fények miatt megtapasztalhatunk. Ezért a mindennapi teendőink során, leginkább a fekete, a tükrös vagy a füstös sötétítés lesz a legmegfelelőbb. Sokan azonban divatból választanak különféle színes lencséket. Ez nem feltétlenül bölcs választás, ha fontos számunkra látásunk megóvása. Ezért a legjobb olyan napszemüveget választunk, amit kifejezetten erős nyári napsütéshez ajánlanak, továbbá rendelkezik kellő UV-védelemmel. Mert hiába a trendi megjelenés, ha szemünk világa a tét.

Mihez válasszuk a napszemüveget?

A kérdés szokatlan lehet, de egyáltalán nem irreleváns, hiszen a napszemüvegek ugyanúgy kiegészítőnek számítanak, mint a karórák vagy az övek. A férfi napszemüvegeket illetően is többféle szín és forma elérhető a kínálatban, a kérdés azonban, hogy mihez viszonyítva válasszuk meg ezeket? A legfontosabb, hogy semmiképpen ne a cipőkhöz, hiszen a napszemüveget főleg nyáron hordjuk. Ilyenkor azonban leginkább olyan sneakereket szeretünk viselni, amiket a Nike vagy épp a Vans is kínál: vagyis egyszerre sportos, stílusos darabok, amelyek gyakran fehér, kék vagy akár bordó színekben pompáznak. Ezért a napszemüveget inkább a kiegészítőinkhez igazítva válasszuk meg. Tehát az övhöz és a karórához színben passzoló szemüveget válasszunk a stílusos megjelenés érdekében.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük