Hírek

Tűzoltók felgyújtottak egy klubot részegen Mallorcán

Az elmúlt évek során nagyon sok tűzeset volt a Baleár szigeteken és Mallorcán is. Sajnos az ittas külföldi turisták úgy gondolják, hogy mindent is megtehetnek. Ezt a hitüket az is táplálja, hogy az ott élők legfőbb bevételi forrása a turizmusból származik, ezért igyekeznek az elvárható szintnél nagyobb toleranciát mutatni a külföldiek felé, akik viszont visszaélnek a vendégszeretettel. Gyakorlatilag azért keresik fel Mallorcát, hogy kirúgjanak a hámból.

Jellemző a Nyugat-Európából érkező Mallorcára látogatókra, hogy nem fogják vissza magukat, ha szórakozásról és italról van szó. Ennek igen gyakran garázdaság a vége, és a jól induló nyaralás során nem a tengerparton, hanem nagyon hamar a fogdában találják magukat.

Tűz Ballermannban

Így történt ez azokkal a német turistákkal is, akik tüzet okoztak mallorcai Ballermannban egy éjjel. A tüzet nem rövidzárlat okozta, hanem a német tutisták, akik ismét elvetették a sulykot.

Egy német bowlingklub tagjai komoly károkat okoztak egy kocsmában. Kár keletkezett továbbá a szomszédos szállodában, és két ingatlanban is.

Természetesen a rendőrség azonnal letartóztatta őket, a vád gyújtogatás és emberélet veszélyeztetése volt. 13 fő került így azonnal lakat alá. A vádak igen súlyosak, mert ha bűnösségük bizonyságot nyer, akkor tíztől 20 évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak.

Tűzoltók okozták a tüzet

A pikantériája az esetnek, hogy a bowlingklub tagjaiból hat férfi hivatásos tűzoltó. Azaz a főállású tűzoltók nyaralásuk alatt azzal szórakoztak, hogy gyújtogattak. Természetesen ez további súlyosbító tényezőként jelentkezik. Erre nem lehet mentség az, hogy részegek voltak, mert egy tűzoltó nemcsak szolgálatban az, hanem a magánéletében is, hiszen ez egy hivatás.

Mallorca tartományi kormányzója, Francina Armengol elmondta, hogy sajnos ez az ügy is azt bizonyítja, hogy a bulinegyedben még nem sikerül fenntartani a rendet, mert nem ez volt az első, hogy garázdaság történt. Úgy vélekedett, hogy szerencse a szerencsétlenségben, hogy nagyobb baj nem történt. Igaz, hogy az anyagi kár jelentős, de emberéletben nem esett kár.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük