Fiverr
Fiverr

Mi az a Fiverr? Hogyan keress pénzt a Fiverr segítségével?

A Fiverr egy online piactér, ahol a munkát keresők és a munkát ajánlók egymásra találhatnak. A szolgáltatás 2010-ben indult, és nevét onnan kapta, hogy eredetileg a munkát keresők apróbb szolgáltatásokat kínáltak, ezek a gig-ek (gigs), melyek 5 dollárba kerültek. Az öt angolul five, és ebből lett a divatosabb hangzása miatt a Fiverr.

Az fontos, hogy ma már nem csak 5 dolláros apró szolgáltatásokat kínálhatsz a piacon, hanem alkalmas arra, hogy a tudásodból, otthonról dolgozva meg is élj. Ha nem akarod tovább olvasni a cikket, akkor ide kattintva azonnal át is ugorhatsz a Fiverr weboldalára, ahol elkezdheted a saját profilod felépítését:

Kattints ide, hogy regisztrálj a Fiverr felületén, és elkezdj pénzt keresni a tudásoddal!

Hogyan találj ügyfeleket a Fiverren?

Az alábbi tippek segítenek beindítani az online üzletedet, és megtalálni az ügyfeleket a Fiverr piacterén.

1. Találd meg a szakterületed

Az ideális gig-ek olyan apró feladatok, melyeket rövid időn belül elkészíthetsz, és könnyen alakíthatsz ki belőlük nagyobb változatokat vagy akár csomagajánlatokat is. Új eladóként érdemes olyan munkát kitalálnod, melyet el tudsz végezni 5 dollárért is (kb. 1500 Ft), és ideális arra, hogy új ügyfeleket találj, akik pozitív visszajelzéseket írnak majd rólad.

Ehhez találd ki a következőket:

  • Mi az, ami 10-15 perc alatt el tudsz készíteni az 5 dollárért cserébe?
  • Van értelmet többet kínálni belőle, nagyobb méretben adni vagy csomagokban ajánlani valamilyen kedvezménnyel?
  • Vannak-e olyan extra dolgok, melyeket később beépíthetsz ebbe a kezdeti szolgáltatásba?

Ha ezekre a kérdésekre az igen a válaszod, akkor jó eséllyel ki tudsz találni magadnak egy kezdő gig-et.

2. Végezz kutatómunkát a szakterületeden

Nézz körbe a Fiverren, hogy az általad képviselt szakterületen mások milyen gig-eket állítottak össze. Ebből láthatod, hogy mások mit ajánlanak, de ami még fontosabb, láthatod, hogy közülük melyik ajánlatokat veszik igénybe a vevők. Neked nincs más dolgot, mint lemásolni ezeket az ajánlatokat, rászabni a saját szolgáltatásodra, és valami pluszt kínálni, hogy téged válasszanak az ügyfelek.

Kattints ide, hogy regisztrálj a Fiverr felületén, és elkezdj pénzt keresni a tudásoddal!

3. Tudd, mi a saját értéked

A Fiverren a kezdő gig érték 5 dollár, ez alá nem mehetsz. Érdemes neked is tudnod a saját munkád értékét, és olyan szolgáltatást és árazást kitalálni, amiből meg is tudsz élni. Ne kezdj árháborúba, met ettől lehet, hogy lesznek vásárlóid, de a megélhetésed még nem lesz biztosítva.

Mindazonáltal az is egy működő stratégia, hogy olcsón vállalsz munkát, amit jól elvégzel, ezért cserébe az ügyfelek pozitív visszajelzést írnak rólad az adatlapodon, ez pedig majd bátorítja a jövőbeni ügyfeleket, hogy a normál áras szolgáltatásaidat is igénybe vegyék.

Arra azonban figyelj, hogy a legjobb tudásod szerint végezd el az olcsón vállalt munkát is, mert ha úgy vagy vele, hogy összecsapod a kevesebb pénzért, akkor az ügyfél elégedetlen lehet. Emiatt pedig majd rossz visszajelzést ír rólad az adatlapra, amivel tökéletesen elriasztod majd a jövőbeni, pénzes ügyfeleket. Vagy minőségi munkát végezz, vagy inkább ne csinálj semmit, ez a szabadúszók legfontosabb törvénye!

4. Határozd meg a munkaidődet

Találd ki, hogy mikor és mennyit tudsz dolgozni, ebből pedig kiszámolhatod, hogy heti hány órád lesz munkára. Ebből az derül ki, hogy mekkora munkákat tudsz elvégezni. Ha túlvállalod magad, az veszélyes, mert hatalmas nyomás nehezedik majd rád, ráadásul összecsaphatod a munkát, ami miatt az ügyfél negatív kritikát írhat rólad.

Ha abban a szerencsés helyzetben leszel, hogy már tülekednek nálad a megbízók, lépésenként kezdj el árat emelni, ezzel egyre kevesebb, de egyre többet fizető megbízód lesz. Az időd is megmarad, és többet is fogsz keresni a szakértelmeddel.

Kattints ide, hogy regisztrálj a Fiverr felületén, és elkezdj pénzt keresni a tudásoddal!

Milyen szolgáltatásokkal érdemes próbálkozni a Fiverr-en?

Ha szabadúszóként dolgozol és szeretnéd növelni a Fiverr-en kínált szolgáltatásaid választékát, érdemes kipróbálni az alábbi lehetőségeket:

Grafikai tervezés: Ha szakértő vagy a grafikai tervezés területén, a Fiverr kiváló platform, hogy kínálatodat bővítsd. A logótervezéstől az arculattervezésig, az infografikákig és még sok másig számos területen találsz ügyfeleket a Fiverr-en.

Webfejlesztés: Ha van tapasztalatod webfejlesztésben, akkor kínálhatod szolgáltatásaidat a Fiverr-en. Segíthetsz a weboldalak tervezésében, programozásában és optimalizálásában, vagy akár javíthatsz már meglévő oldalakon, növelve azok hatékonyságát.

Fordítás: Ha több nyelven beszélsz és fordítóként dolgozol, a Fiverr egy kiváló platform a szolgáltatásaid kínálására. Az üzleti dokumentumok, weboldalak, cikkek és más tartalmak fordítása lehet a specialitásod, és ügyfelek számára nyújthatod ezeket a szolgáltatásokat a Fiverr-en.

Tartalommarketing: Ha szövegíróként dolgozol, a Fiverr remek lehetőség a szolgáltatásaid kínálására. A blogbejegyzések, cikkek, termékleírások és más tartalmak írása terén szerzett tapasztalataidat kamatoztathatod, és felkelted az ügyfelek érdeklődését a Fiverr-en.

Hang- és videószerkesztés: Ha hang- vagy videószerkesztésben jártas vagy, a Fiverr lehetőséget nyújt, hogy kínálatodat ezen a területen is bővítsd. Az ügyfeleknek segíthetsz a podcastok, videók és más tartalmak szerkesztésében és tökéletesítésében, amelyek növelhetik az online jelenlétüket.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük