fontos a minőségi wordpress tárhely
A Tech & IT kategória cikkei

Miért fontos egy minőségi WordPress tárhely

A WordPress olyan CMS, melynek segítségével sokféle honlapot tudunk készíteni, amelyek úgy néznek ki, mintha megterveztük volna őket. A WordPress megfelelő hátteret biztosít ehhez.

A WordPress működése

A honlapok mindig azért készülnek, hogy végül a látogatók rábukkanjanak. Ehhez több dologra is szükség van, első sorban olyan fájlokra, melyek a honlap anyagát tartalmazzák, illetve ezeknek a fájloknak napi 24 órában, folyamatosan egy olyan számítógépen kell lenniük, mely soha nincs kikapcsolt állapotban, és a gépnek mindig van kapcsolata az Internettel. Ez az úgynevezett webtárhely.

Fentieken túl az is fontos, hogy a honlapon adatoknak, képeknek, menünek is lennie kell, ehhez azonban mindenképp tudni kell a programozást. Ezt a tudást helyettesíteni a tartalomkezelő. A tartalomkezelő rendszer is egy program, ami a mi programozási tudásunk nélkül is a háttérben teszi a dolgát.

A WordPresst egyszerűen csak le kell töltenünk és használni, mert ingyenes, bárki hozzáférhet. További előnye, hogy nemcsak a WordPress, de annak kiegészítői is elérhetők magyar nyelven is, tehát nem kell hozzá nyelvtudás.

Nem utolsó dolog az sem, hogy kezelése is egyszerű, rendszere áttekinhető, ezáltal a laikusok is nagyon jól használhatják – nem véletlenül olyan népszerű.

A WordPress tárhely választása

A megfelelő WordPress tárhely kiválasztása kiemelten fontos feladat, hiszen a későbbiekben ez alapvető befolyásoló tényező. Ez a tárhely fogja biztosítani, hogy napi 24 órában, a hét minden napján a WordPress az Internethez legyen kapcsolódva. Erre csak a nagyteljesítményű számítógépek képesek, melyek hatalmas tárhellyel rendelkeznek. Ebből tudunk magunknak bérelni egy kisebb részt.

A tárhelyhez a működtetés érdekében úgy nevezett IP címet is lehet vásárolni, de elosztott WordPress tárhely esetén ezt a szolgáltató automatikusan biztosítja nekünk. Emiatt ezzel már csak akkor kell foglalkoznunk, ha valamilyen speciális célra készítünk oldalt, az esetek 99%-ban azonban ez nem áll fenn.

A WordPress tárhely beüzemelése a modern cPanel rendszer segítségével gyerekjáték, és számos útmutató is elérhető hozzá.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük