A Sport kategória cikkei

Minőségi focicipők gyerekeknek – hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

A foci rendkívül népszerű már a gyerekek körében is. Ha azonban csemeténk komolyan futballozásra adja a fejét, akkor feltétlen érdemes megfelelő focicipőt beszereznünk számára. A jó cipő ugyanis nem csak a játékban segíti, de a balesetek megelőzését is támogatja. Milyen legyen tehát a megfelelő cipő?

Az ideális méret megtalálása

Ha csemeténk rendszeresen intenzív testmozgást végez, tehát nem csupán alkalmankénti játékként tekint a focira, akkor elengedhetetlen számára a megfelelő gyerek focicipő megtalálása. Ilyenkor viszont komolyan oda kell figyelnünk a megfelelő méret kiválasztására. Ha a cipő 1-2 centivel nagyobb, mint a lába, az talán még elmegy az utcai viseleteknél. Az intenzív sportolás alatt viszont balesetveszélyes lehet.

A megfelelő típus

Focicipőből többféle létezik, mivel a futballt is különféle pályákon lehet játszani. Teremfocihoz például teljesen más cipő szükséges, mint füves pályára. Tehát ha gyermekünk focizni szeretne, akkor nézzünk utána, milyen pályán vannak a foglalkozások, és ehhez mérten válasszuk ki számára a megfelelő típust.

Minőségstandard

Fontos kiemelt figyelmet fordítanunk a megvásárolni kívánt focicipő minőségére is. Az olcsóbb, gyenge minőségű darabok ugyanis hiába tartoznak a megfelelő típusba, balesetveszélyesnek számítanak. Az intenzív testmozgás, a komoly sport általi igénybevétel ugyanis megkövetel egy bizonyos minőségstandardot. Ezért a legjobb, ha valamelyik megbízható sportmárka kínálatából választunk gyermekünk számára focicipőt. Az olyan régóta nagy elismertségnek örvendő márkák, mint például a Nike vagy a Puma garantáltan nem fognak csalódást okozni. Ráadásul, ha valóban jó minőségű cipőt választunk, azzal még spórolni is fogunk – hiszen nem kell majd pár havonta újat beszereznünk csemeténk számára. Tehát egy drágább, márkásabb sportcipő jóval kifizetődőbb hosszú távon, mintha folyamatosan olcsó, rossz minőségű darabokat vásárolnánk, amelyek pár hónapon belül a szemét között végzik.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük