A Hírek kategória cikkei

Olasz kvartett hangversenye a Bakonybéli Bencés Monostorban

Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven és Franz Schubert remekművei elevenednek meg az olasz Quartetto Eos előadásában május 19-én, a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban.

A Quartetto Eos, melyet 2016-ban a római Santa Cecilia Egyetem diákjai alapítottak, egyedülálló frissességgel és mély interpretációkkal hódította meg a klasszikus zene világát. Számos rangos nemzetközi versenyen bizonyítottak, köztük a Düsseldorfban megrendezett Nemzetközi Anton Rubinstein Versenyen, valamint a milánói Sergio Dragoni Versenyen (2019), és az első helyet érték el a winterthuri Orpheus Versenyen.

A koncert a „Merita” nevű európai kamarazenei projekt keretében valósul meg. A részvétel ingyenes, a koncert után pedig lehetőség nyílik a kvartett tagjaival való beszélgetésre a monostor kávézójában – tudatta az esemény szervezője az MTI-vel.

A „Merita” célja, hogy felkeltse és fenntartsa az érdeklődést a klasszikus zene iránt Európa-szerte, és lehetőséget biztosítson a fiatal művészek számára a fellépésre.

Magyarországon kilenc alkalommal kerül sor koncertekre ebben a projektben, melynek keretében olyan nemzetközi kamarazenei formációk lépnek színpadra, mint az osztrák Chaos Quartett és a lengyel Airis Quartett.

A Le Dimore del Quartetto által, az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt célja, hogy a vonósnégyesek új hangjai és stílusaik gazdagítsák és felfrissítsék az európai zenei kínálatot, hozzájárulva a kultúra és művészet állandó megújulásához.

A programban 17 kulturális szervezet vesz részt Európából, Magyarországot a Cadenza Művészeti Ügynökség képviseli. A hároméves projekt során összesen 38 vonósnégyes mutatkozik be különleges koncerthelyszíneken minden résztvevő országban.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük