A Hírek kategória cikkei

Komoly erősődésen van túl a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezető indexe, a BUX újabb rekordot döntött a múlt héten, jelentős emelkedést mutatva az előző időszakhoz képest. A Magyar Telekom és az OTP Bank eredményei, valamint a Mol meglepő gyorsjelentése húzta az emelkedést.

A BUX 1199,71 ponttal, 1,76 százalékkal emelkedett a múlt pénteki záráshoz képest, így új történelmi csúcsot ért el 69 201,95 ponton.

Az összforgalom is jelentős emelkedést mutatott a héten, 46,306 milliárd forintról 59,474 milliárd forintra nőtt az összehasonlításban. Az összes vezető részvény erősödött, de kiemelkedő teljesítményt nyújtott az OTP Bank és a Magyar Telekom.

Az OTP Bank első negyedéves eredménye váratlanul pozitív fordulatot hozott, hiszen a 240 milliárd forintos nyereség több mint 8 százalékkal haladta meg az elemzők várakozásait. A bank részvényei is emelkedtek, 1,27 százalékkal, 18 315 forintra. Emellett a külföldi leánybankok hozzájárulása is nőtt a csoportszintű eredményhez, amely tovább erősítette az OTP pozícióját.

A Magyar Telekom is hozzájárult a BUX emelkedéséhez, részvényeinek árfolyama 7 forinttal, 0,76 százalékkal nőtt. A Mol pedig egy felemás gyorsjelentéssel szolgált, amely 54 forintos, 1,79 százalékos emelkedést hozott részvényei árában.

Az index legnagyobb növekedését a Richter részvényei hozták, amelyek 3,37 százalékkal emelkedtek, így 9650 forinton zárták a hetet.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX is emelkedést mutatott, 24,82 ponttal, 0,41 százalékkal erősödve, 6031,91 ponton zárt pénteken.

Forrás: MTI

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük