A Mindennapok kategória cikkei

Telefontok választási útmutató

Bár a legtöbbünk azt hiszi, hogy a tökéletes telefontok kiválasztása magától értetődő, de ez sokkal nehezebb, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. Fel kell mérni például, hogy a tok kompatibilis-e magával a készülékünkkel. Aztán az sem mindegy, hogy milyen anyagból és milyen kivitelben készült.

Ezért is fogjuk a mai cikkünkben leírni, hogyan is érdemes belevágni a telefontok vásárlásba, hogy egy olyan termékre tehessünk szert, amely egyszerre fog védőpáncélként és stílusos kiegészítőként funkcionálni.

Kezdjük a számunkra ideális tok típus meghatározásával!

Ha nem szeretnénk minden egyes alkalommal levenni az általunk választott kiegészítőt, amikor fel akarjuk tölteni a telefont, vagy nem akarjuk, hogy korlátozza a hozzáférést a készülék gombjaihoz és csatlakoztatóihoz, akkor mindenképpen fel kell mérnünk a rendelkezésre álló telefontok típusokat, és kiválasztani közülük azokat, amelyek ideálisak lesznek számunkra.

A leggyakoribb a back case telefontok, amelyet a gyártók általában különböző formatervezésben kínálnak. Aztán ott van még a nyitható tok, amelyet könyvtokként is szoktak emlegetni. A legtöbben ezt a típust azért is szeretik használni, mert ilyenkor borító védi a telefon elülső és hátsó részét.

De nem feledkezhetünk meg a bumper és a telefontartó tokról sem. Az előbbi a készülék kialakítását megerősítő és a leesés ellen minimális védelmet nyújtó szilikon keret, míg az utóbbi az úgy nevezett zseb, amelybe a telefont becsúsztatjuk, általában felülről rögzítetlenül.

Majd jöhet a telefontok anyagának meghatározása

Hiába tűnik praktikusnak egy adott telefontok típus, ha maga a burkolat nem strapabíró és tartós matériából készült. Az anyagot tekintve jelenleg három választási lehetőségünk van: szilikon, bőr és szövet.

A szilikon talán a legnépszerűbb választás, mivel rugalmas, illetve jól elnyeli az esési energiát. Megvan az a hátránya viszont, hogy gyorsan elhasználódik, és nem védi a telefon előlapját.

Ami a bőrt és a szövetet illeti, az előbbi minden bizonnyal az egyik legelegánsabb megoldás a telefon hatékony védelmére, míg az utóbbi ugyan puha és kellemes látványt nyújt, illetve megvédi a telefont a karcolásoktól, de a leesés elleni védelemben rosszul teljesít.

Végül pedig vegyük figyelembe az esztétikai szempontokat!

A telefontok manapság már nem csupán egy praktikus, hanem egy olyan kiegészítő is, amelynek segítségével könnyen kihangsúlyozhatjuk az egyéni stílusunkat. Ehhez elég csak megnézni a Case.hu webáruházban kapható telefontokok igazán változatos választékát, melyben gyerekjáték lesz majd megtalálni azt az egy tokot, amely tökéletesen illik a stílusunkhoz.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük