internet
A Mindennapok kategória cikkei

Több, mint 12 millió forintért kelt el a KBET.com

Ismét kijött az egyik domain aukciós oldal legfrissebb toplistája, mely a legutóbbi időszak top árveréseit mutatja be. Azok az ügyfelek, akik nem akarnak az új domain regisztráció folyamatára hagyatkozni, rendszeresen licitálnak már meglévő nevekre. Ilyenkor mindig a legmagasabb licit nyer, most sem volt ez másképp.

A képzeletbeli ranglista első helyét a KBET.com domain név foglalja el. Ezért 43530 dollárt, több, mint 12 millió forintot fizetett a névtelenséget kérő új tulajdonosa. Bár a KBET egy nevadai rádióállomás volt, az iparági szakértők a bet szóból arra következtetnek, hogy a vásárló szerencsejátékkal kapcsolatos oldalt indít a tulajdonában került domain neven.

A mobility.de domain név lett a második legdrágább, az új tulajdonosa 35000 eurót, kb. 11,2 millió forintot fizetett érte. A harmadik a noxion.com lett a 20000 dolláros árával, a több, mint 5,7 millió forintos ár vásárlója mögött sokan a Noxion nevű világítástechnikai céget sejtik.

A listán tovább haladva a 15000 fontért, kb. 5,6 millió forintért elkelt attractionpass.com található, mely a new yorki turisztikai helyeknek értékesít kedvezményes belépőket. A következő az ordermade.com 8000 dolláros, kb. 2,3 milliós ára, mely egy népszerű online ételrendelési platform weboldalát jelenti.

Egy különleges domain név is szerepel a listán, a pop.im 6000 eurós, majdnem 2 milliós eladási árával került fel a listára. A domain név várhatóan egy új, azonnali üzenetek küldését lehetővé tévő szolgáltatásnak ad otthont, mely egyaránt elérhető lesz Androidra és iOS-re.

Az összeállításunk utolsó helyezettje a battlebridge.com domain név, melyet az online hirdetésekkel foglalkozó Battle Bridge Labs vette meg 5888 dollárért, majdnem 1,7 millió forintért. A vásárlás célja, hogy az új domain nevet felhasználva át tudják terelni a látogatókat a cég aktuális, de sokkal hosszabb domain nevére, a battlebridgelabs.com címre.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük