A Hírek kategória cikkei

Új dalt adott ki a Hungária együttes

A Hungária zenekar, amely a magyar rock and roll egyik meghatározó alakja volt, 28 év után új dallal jelentkezett, melynek címe „Karácsonyra rock and rollt kérek”. A Magneoton kiadó híre szerint a számhoz egy videoklip is készült, melyet az MTI-vel közöltek.

A dal a jövő nyáron megrendezésre kerülő Puskás Aréna koncertre készült, ahol a legendás együttes újra egyesül. A számot Novai Gábor és Fenyő Miklós írta, az ötlet pedig Várkonyi Attila (Dj Dominique) nevéhez fűződik. A felvétel nemrégiben készült el, és minden hangszert és éneket élőben rögzítettek.

A dalhoz készült videoklip az 1980-as évek hangulatát idézi meg, és a klipben olyan egykori tagok, mint Dolly, Fenyő Miklós, Novai Gábor és Szikora Róbert ismét együtt láthatóak.

A Hungária 2024. június 1-jén ad koncertet a Puskás Ferenc Arénában, ahol a zenekar legsikeresebb korszakának tagjai, köztük Fenyő Miklós, Novai Gábor, Dolly és Szikora Róbert is színpadra lépnek.

A Hungária eredetileg 1968-ban alakult Fenyő Miklós vezetésével, és beatzenekarként vált ismertté. 1980-ban az együttes új felállással és új koncepcióval tért vissza, és ekkor született meg az őket világhírűvé tevő „Rock and Roll Party” album, mely rekordszámú, 650 ezer példányban kelt el.

A zenekar 1983-ban feloszlott, de a tagok különböző formációkban folytatták pályafutásukat. 1995-ben újra összeállt a Hungária a nyolcvanas évek felállásával, és egy új lemezt is kiadtak „Ébredj fel Rockandrollia” címmel. Az együttes néhány tagja azóta elhunyt, de a Hungária legendája tovább él az új dal és a jövő évi koncert révén.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük