kutyasétáltatás
A Mindennapok kategória cikkei

13 ingyenes és szórakoztató módja a fittséged javításának

A séta vagy a kocogás könnyű és elérhető mozgásforma, de hamar unalmassá válhat. Van megoldásunk arra, hogy olyan ingyenes és szórakoztató módokon javítsd fittségedet, amelyeket a legjobban szeretsz.

Egy fillért sem kell költened ahhoz, hogy több kalóriát égess vagy egészséges izmokat építs. Próbáld ki ezeket a tippeket, hogy gyorsan elérd céljaidat, és nézz szét az EasyFitness.hu weboldalán további hasznos ötletekért.

Séta, táncóra és kutyasétáltatás – megannyi ötlet

Gyalogló/futó játékok: Rengeteg olyan alkalmazást tölthetsz le, amelyek kalanddá változtatják a sétát vagy a futást. Zombik, fuss! Ez az alkalmazás egy zombi apokalipszis kellős közepébe helyez, ahol zombik üldöznek téged, miközben futsz, hogy összegyűjtsd a közösséged számára nagyon szükséges készleteket.

Sétálós találkozók: Ha munkahelyed sok megbeszélést igényel, javasoljuk, hogy az egyiket tedd „sétáló megbeszéléssé”. Menjetek ki a tömött irodahelyiségekből egy közeli parkba vagy a gyalogösvényre, és tegyetek meg néhány lépést, miközben megbeszélitek az üzletet. Ne felejts el csúszni, szlalomozni, csapkodni, keresgélni és csúszdázni, amikor napközben kint tartózkodik!

Táncóra: Vegyél részt egy szervezett táncórán, például hip-hop, salsa vagy zumba órán, bármi, ami felpörgeti a pulzusod. Annyi különböző stílus létezik, hogy biztosan találsz egy órát. A tánc mozdulatai olyan apró izmokat dolgoztatnak meg, amelyek az egyenes futás vagy a súlyzós edzés során esetleg kimaradnának.

Séta a kávészünetben: Hú! Egy hosszú, számítógép előtt töltött délelőtt után itt az ideje egy csésze kávénak. Miért ülnél vissza, ha a kávészünetben sétálhatnál és beszélgethetnél egy-két kollégáddal?

Játssz a gyerekeiddel! Mikor másztál utoljára mászókára vagy csúszdáztál lefelé? Ne ülj a padon, amikor a gyerekeid viszed a játszótérre. Fuss, ugorj és ugrándozz velük együtt, hogy maximalizáld a kalóriaégetést, és kialakuljon a kötődés a kicsikkel.

Tedd csillogóvá otthonodat! Arcul csap a rendetlenség, amikor belépsz házad bejárati ajtaján? Állíts be egy-két órára egy időzítőt, és vágj bele a piszkos munkába. A testsúlyodtól függően az erőteljes szobatakarítással 30 percenként 99-150 kalóriát égethetsz el. Ráadásul utána otthonod rendezett fényében sütkérezhetsz.

Végezd el a kereskedelmi szünetek kihívásait: Már sokadjára nézed a Jóbarátok ismétlését? Állítsd kihívás elé magad, és csinálj 50 felülést minden alkalommal, amikor Chandler viccet mond. Alternatív megoldásként a reklámszünetekben nyúlj a kézi súlyzókhoz vagy az ellenállási szalagokhoz.  Nézd meg, hány guggolást tudsz tökéletes formában végrehajtani, mielőtt a műsor visszatérne. Ezek azonnali időmérőként működnek, miközben a kedvenc sorozatodat nézed.

Próbáld ki azt a sportot, amit gyerekkorodban mindig is szerettél volna csinálni! Sokan a kutyasétáltatással minden nap lépéseket tesznek. Ha kutyatulajdonos vagy, fűszerezd meg a rutinodat azzal, hogy elviszed a kutyádat egy kutyás találkozóra, ahol találkozhattok más hasonló gondolkodású állatbarátokkal, és együtt sétálhattok, futhattok vagy túrázhattok, ehhez megfelelő kutyafelszereléseket itt találhatsz.

Csatlakozz egy csapatsporthoz! Ha egy csapat tagjaként sportolsz, az segíthet aktívan mozogni, miközben barátokat szerezhetsz, és a közösség részének érezheted magad. Nézz szét az interneten és csatlakozz működő sportklubokhoz és sportegyesületekhez.

Nagytakarítás: Tudtad, hogy házad és az udvarod csúcsformába hozása a testednek is jót tehet? Nem kell választanod a háztartási teendők listája és a testmozgás felé indulás között, csak válassz egy feladatot, és indulj el!

Vásárlás: Lehet, hogy nem gondolsz rá úgy, mint fizikai aktivitásra, de a vásárlás sok lépést adhat a napodhoz. Legközelebb, amikor néhány dolgot kell vásárolnod, tedd meg a hosszú utat az üzletek között, esetleg útközben tegyél egy kis kirakatnézést. Bónuszpontokat kapsz, ha a bejárattól távolabb parkolsz autóddal.

Trambulinozás: A trambulinon ugrálás remek módja lehet a kikapcsolódásnak, a szórakozásnak és a mérsékelten megerőltető tevékenységnek egyszerre. Ha nincs trambulin az udvaron, akkor irány egy trambulinközpont, ahol olimpiai méretű trambulinokon, hosszú bukfencpályákon, sőt, akár a falon felfelé futó trambulinokon is szórakozhatsz.

Szórakoztató játékok: Citrom és kanál versenyek, kétlábú versenyek, zsákversenyek, talicskaversenyek, nincs is jobb egy buta versenynél, hogy az emberek versengjenek! Ha már régen egyensúlyoztál futás közben, vagy kötötted a lábad valaki máséhoz, akkor itt az ideje, hogy mindent kipróbáld!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük