nyár gyerekekkel
A Divat kategória cikkei,  A Mindennapok kategória cikkei

4 helyzet, amikor a kinti babzsákokkal nem tévedhetünk

Az otthonunk körül vagy akár a kempingezés alkalmával ismerős lehet az a kellemes érzés, amikor a kinti babzsákokra letelepedünk, hogy kicsit lazítsunk és élvezzük a szabadban töltött időt. Ezek a puha, kényelmes ülőalkalmatosságok sokféle helyzetben kiválóan jöhetnek, azonban vannak olyan helyzetek, amikor különösen hasznosnak bizonyulnak.

Íme, 4 olyan helyzet, amikor ezekkel a babzsákokkal valóban nem tévedhetünk.

Legyen szó strandról vagy a természetbe való kiruccanásról, ne felejtsük otthon a babzsákokat!

Képzeljük csak el, a homokos parton fekszünk, hallgatjuk a tömeg zsivaját, és a nap sugarai simogatják a bőrünket. Ilyenkor semmi sem lehetne kellemesebb, mint egy kényelmes babzsákra fekve pihenni.

A homok nem csak kényelmetlen lehet a törölközőn vagy széken ülve, de gyakran rá is tapad az izzadt testre. A babzsákok viszont könnyen tisztíthatók és kellemesen magasan vannak ahhoz, hogy ne legyünk teljesen homokosak, viszont kényelmesen pihenjünk rajtuk.

Ha piknikezni indulunk, a kinti babzsákok akkor is remekül jönnek. Nem kell aggódnunk a nedves fű miatt, vagy azon, hogy a merev székeken kényelmetlenül ülünk. Ez az ülőalkalmatosság könnyedén hordozható és gyorsan kipakolható a piknikezés helyszínén, ráadásul a kényelmes ülést garantálja a teljes családnak.

A zenei fesztiválok és rendezvények gyakran járnak hosszú várakozással és sok-sok állással. Ebben az esetben egy kültéri babzsák igazi életmentő lehet. Nem csak a várakozási időt teheti kellemesebbé, de a koncertek alatt is kényelmes ülőhelyként szolgálhat. Arról persze nem beszélve, hogy hatalmas sztárok lehetünk, ha ilyenen heverünk, csak vigyázzunk arra, hogy nehogy valaki megfújja a zsákokat, míg mi egy koncerten csápolunk!

Semmi sem hangolja jobban az embert a természethez, mint egy kis tábortűz mellett ücsörgés. A kinti babzsákok ezt az élményt még kényelmesebbé és élvezetesebbé teszik. Egy babzsák segítségével hosszú órákon keresztül élvezhetjük a tűz melegét és a csillagos égbolt látványát anélkül, hogy kényelmetlenségekkel kellene foglalkoznunk. Nyáron nincs is jobb annál, amikor minden elcsendesül, az éjjel lehűl, de minket tovább melegít a tűz, és órákon át beszélhetünk a világ dolgairól.

Mire kell figyelnünk, hogy a babzsákok ne menjenek idő előtt tönkre?

Ahhoz, hogy a kinti babzsákok hosszú élettartamúak legyenek és megfelelően szolgálják a céljukat, fontos néhány dologra odafigyelni. Elengedhetetlen például, hogy minőségi anyagból készült terméket válasszunk, amely ellenáll az időjárási viszonyoknak és a kopásnak. Ellenőrizzük az anyagot és a varrásokat, hogy ne fussunk lyukra!

Ha strandoláshoz vagy piknikhez használjuk a babzsákot, fontos, hogy vízálló legyen. Így könnyen tisztítható és védi az anyagot a nedvességtől és a nedves talajtól. A legtöbb kültéri babzsákfotel vízlepergető anyaggal van bevonva, de azért nem árt ezt is leellenőrizni.

Rendszeresen tisztítsuk meg a babzsákot, különösen, ha homokos vagy koszos környezetben használjuk. A fentebb is említett strand pont ilyen, ilyen esetekben használjunk enyhe tisztítószert és tiszta vizet, majd hagyjuk száradni alaposan, mielőtt tároljuk. Egy kis törődés nem kerül sok időbe, viszont jelentősen meghosszabbíthatja a fotel élettartamát!

Ha nem használjuk a babzsákot, tároljuk száraz, hűvös helyen, lehetőleg pormentes környezetben. Ne hagyjuk kitett állapotban a napfénynek vagy az esőnek, mert ez hosszú távon károsíthatja az anyagot. Bár a kinti babzsák valóban kintre készült, azért mindennek van határa, vigyázzunk erre az ülőalkalmatosságra!

Mindig figyeljünk a babzsák általános súlyhatárára. Ne terheljük túl a babzsákot, mert ez károsíthatja a varrásokat és az anyagot is. Főleg a fesztiválokon lehet jó poén a zsákokon való ugrálás, de ezt általában egyik termék sem bírja.

Bár a kinti babzsákok rendkívül ellenállóak, óvatosan kell velük bánni. Kerüljük a hegyes tárgyakat és az éles felületeket, amelyek könnyen megsérthetik az anyagot. Ha pedig mégis így járunk, akkor sürgősen próbáljuk megfoltozni az ülőalkalmatosságot, ezzel elejét vehetjük a további károsodásának.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük