a tanuláshoz elkel a babzsák
Mindennapok

A babzsákfotelek segítenek a gyerekeknek jobban tanulni

A szülők általában kollektív megkönnyebbülést éreznek, amikor a gyerekek szeptemberben visszamennek az iskolába. Ez azonban azt is jelenti, hogy ismét tömérdek házi feladat és vizsga vár rájuk.

Hogy mindenki életét megkönnyítsük, miért ne teremthetnénk meg a tökéletes tanulási környezetet, ahol a gyerekeknek többé nem lesz gondjuk a leckéjük megírásával, és a szülőknek már nem kell őket emiatt nyaggatniuk. Erre kiváló megoldás egy babzsákfotel.

Íróasztal vs. Babzsákfotel

A legtöbb szülő általában a hagyományos asztal-szék kombinációt pártolja, amikor bútorokat választ a gyermeke szobájába, azzal az elképzeléssel, hogy a strukturáltabb környezetben való ülés fegyelmet hoz majd a tanulási folyamatba. A közelmúltban végzett tanulmányok azonban arra világítottak rá, hogy a merev fa vagy műanyag ülőalkalmatosságok a kényelmetlenségüknek köszönhetően elvonják a gyerekek figyelmét.

De nem csupán a koncentráció miatt érdemes elkerülni ezeket az ülőhelyeket, hanem azért, mert a babzsákfotellel ellentétben nem megfelelően támasztják alá a gerincet. Így a gyerkőcök fejlődő csontjaira, illetve a hát- és nyakizomzatukra nagyobb terhelés kerül, ami nem jelent túl jót a későbbiekre nézve.

A gyermek babzsákfotel alkalmazása megoldást jelenthet erre a problémára

A gyerek babzsákfotel kiváló minőségű polisztirol gyöngyökkel van megtöltve, amelyek tökéletesen hozzásimulnak a testhez, és ezáltal teljes körű támogatást nyújtanak. Így a gyermekek az olvasásra és a tanulásra összpontosíthatnak anélkül, hogy elterelné a figyelmüket a kényelmetlenség okozta bizsergés, a meleg időben lábukra tapadt műanyag ülések, vagy a térdüket súroló durva székszélek.

Sőt az is egy szuper tulajdonság, hogy könnyűek, és némelyiket hasznos fogantyúval is ellátták így a gyerekek maguk is könnyedén mozgathatják őket. A további előnyeik közé tartozik, hogy rendkívül tartósak – dupla cipzárral és varrással vannak ellátva, hogy minimálisra csökkenjen a szétválás kockázata. A huzatjuk pedig 100% poliészterből vagy pamutból készül, így könnyen kezelhetők a gyermekek által okozott elkerülhetetlen kiömlések és balesetek.

Egy magasabb háttámlával rendelkező babzsákfotel garantálja, hogy a gyerkőcök nyaka és a feje is megfelelően meg legyen támasztva a hosszú ideig tartó ülés során. De számos olyan sokoldalú verzió is létezik, amely lehetőséget ad a gyakori pozícióváltásra. Ez pedig nagyszerű módja annak, hogy az izmaikat ellazítva és az ízületeiket rugalmasan tartsák.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük