A Divat kategória cikkei

Őszi-téli trendek 2022-2023: gyönyörű pulóverek az új szezonra, amelyeket most akarsz viselni

A puha tréningruhák, a selyem pizsamák és alsóneműk, a természetes kötött anyagból készült pulóverek mindig és mindenhol aktuálisak – különösen otthonunkban.

Ez utóbbiak az őszi kifutókon is megjelennek, hiszen a kardigánok, pulóverek, garbók és mellények már nem csak téli ruhadarabok. Nézze meg, mit kínálnak a tervezők a következő szezonra. A túlméretezett ujjú modellek, a kötött mellények, a földig érő garbók, a gyapjú kardigán + felső duók, a galléros és bijouter applikációkkal ellátott pulóverek, a copfos pulóverek után itt az ideje, hogy életre keljen. Az előző szezonhoz hasonlóan egyes trendek meghosszabbodnak és tovább maradnak velünk. 

Divatos női pulóverek copfokkal 

Egy klasszikus, amely sosem öregszik. Néhány hónapja írtuk, hogy a fonott pulóver olyan, mint egy minden szezonban visszatérő bumeráng. És igazunk volt: a híres fonat, amely praktikusnak és melegnek hivatott lenni, viharszerűen hódítja meg a kifutókat. A bizonyítékot a Celine, Thom Browne és Gabriela Hearst új kollekciói jelentik. A legkeresettebb modell a hosszú kardigán, amely szándékosan megzavarja az alak arányait. Lazán vagy derékban megkötve hordjuk midi szoknyákkal és ruhákkal, valamint fehér és bézs színű totál megjelenésekkel.

Divatos egyvállú pulóverek 

A Balenciaga és Michael Kors kreatív csapatai nem tévedhetnek: az idei szezonban ismét imádni fogjuk az aszimmetriát, és ez a vállakkal kezdődik. Mindkét divatház tervezői a pulóvereken gondolkodva úgy döntöttek, hogy a nyakkivágást úgy alakítják ki, hogy a modellek bal válla szabadon maradjon. Tetszik ez az ellentétek játéka a kissé meztelen test érzékiségének és a pulóverek puhaságának és otthonosságának keveredése formájában? A nyitott vállat a Pradánál is láthattuk, de agresszívebb változatban – nagy nyakkivágású pulóverek. 

Stílusos pulóveres mellény

A #UglySweaterVest trend tavaly tavasszal jelent meg, majd Isabel Marantnak és Chloénak köszönhetően a 2020/2021-es őszi/téli szezonban is aktuális volt, és most is használják a tervezők és divatházak. A Louis Vuittonnak egyaránt vannak egyszerű, 1980-as évek ihlette modelljei, amelyeket Nicolas Ghesquière geometrikus mintákkal díszített, és túlméretezett, mély V-nyakú mellények. A Coach és a Sea viszont sokkal lányosabb, gondtalanabb és retrósabb megjelenésű, mivel mindkét márka krémszínű pulóverének ujját kötött virágok és rovarok díszítik. 

Jumper készletek

Mi lehet kényelmesebb, mint egy tréningruha és egy kerékpáros cipő? Gyapjú, alpaka és kasmír tréningruha. A népszerű Ottolinger márkában szúrtuk ki ezt a kora gyermekkorunkhoz kötődő megoldást, és alig várjuk, hogy viselhessük. 

Mit viseljen egy pulóvert a hideg évszakban

Ha azon gondolkodsz, hogyan viseld a pulóvereket ősszel és télen úgy, hogy ne csak melegen tartson, de érdekesebbnek is tűnjön, mint egy szimpla szóló opció, a tervezők kész módokat kínálnak a gyapjú kötött ruhák viselésére. Az új szezonban két fő módja van a pulóverek kombinálásának, hogy az utcán, az otthoni irodában és az Instagramon is megnézhessük magunkat. 

Az első, amelyet olyan márkák népszerűsítenek, mint az Our Legacy, a Plan C és a Rosetta Getty, vagy a már említett Gabriela Hurst, a derékban lazán megkötött vagy a vállon átvetett pulóver egy másik pulóver fölé. Második lehetőség: viseljen pulóvereket, gombos kardigánokat https://shopsy.hu/noi-gombos-kardiganok  és mellényeket fehér, kis és hegyes gallérú ingekkel. Inspirálódj a The Row, a Rag & Bone és a Coperni ruháiból.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük