Mindennapok

A gyerek babzsákfotel segíthet megóvni a gyermekünk gerincét videójátékozás közben

Kövess minket Facebookon még több tartalomért!

Bár elég sok rémhír terjeng az aggódó szülők között a videójátékozással kapcsolatban, de ennek a tevékenységnek van néhány tudományosan bizonyított előnye is. Természetesen csak akkor, ha egészséges keretek között folyik. Hatékonyan fejleszti például a kézügyességet, ezért is alkalmazzák azoknak a pácienseknek a kezelése során is, akik stroke-ot éltek át. Továbbá az is az előnyei közé tartozik, hogy növeli az agy szürkeállományát, és fejleszti a problémamegoldáshoz szükséges készségeket.

A hátránya viszont, hogy ha a gyermek órákig ül a képernyő előtt, azt a gerince hosszú távon nem igazán fogja tolerálni. Ezért is van szükség arra, hogy beszerezzünk számukra egy gyerek babzsákfotelt. Ez a bútordarab ugyanis azáltal, hogy felveszi a testük formáját, megszabadítja az izomzatukat a görcsösségtől, és hagyja őket ellazulni. A kellemes közérzethez a  polisztirol gyöngyök hőszigetelő hatása is hozzájárul. Mivel a gyerek babzsákfotelben megtalálható több ezer polisztirol gyöngy kiváló hőszigetelő, így akár már néhány perc alatt képesek átvenni a gyermek testének melegét, amely szintén izomlazító hatással bír majd.

Az allergiás gyermekek számára is ideális

A gyerek babzsákfotel jól szellőző, antiallergén alapanyagokból készül, így nem telepszenek meg benne a gombák, a baktériumok és az atkák. Annak köszönhetően pedig, hogy ez párosul a töltőanyagként szolgáló polisztirol gyöngyök vízállóságával, garantáltan nem lesz gond a penészedéssel. A gyakorlati előnyei közül a legfontosabb a könnyű tisztíthatóság.

Mivel a gyerek babzsákfotel huzatja cipzárral van ellátva, így ez könnyedén lehúzható, és kimosható mosógépben, ami egy gyermekes családnál nagyban megkönnyíti az életet. A játék hevében ugyanis a lurkók sokszor észre sem veszik, hogy leették babzsákot chipsszel vagy leöntötték narancslével.

De a gyakorlati előnyök közé tartozik az is, hogy a cipzárja egy szövetdarabbal van levédve. Így, ha a szoba egyik sarkából a másikba szeretnénk áthúzni a babzsákfotelt, akkor a parketta vagy az egyéb padlóburkolat nem fog majd megkarcolódni.

Végül, egy jó babzsák kreativitásra ösztönöz. Bár ez az előny nem feltétlenül kapcsolódik a videójátkozáshoz, de egy gyerek babzsákfotel a formájával és a változatosságával képes kreatív gondolkodásra ösztönözni a lurkókat. Ez lehet például a vár, amelyből ki kell szabadítani a királylányt a sárkány karmai közül.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük