Együnk a szépségünkért
Mindannyiunknak megvan a vágy a szépségre – ez nem csak jó, de természetes is. A szépség a jele ugyanis az egészség – a testi és lelki egészség. A szépség ugyanis nemcsak természetes vágyunk, hanem az egészséges belsőnk kisugárzása.
Mindenki szeretne örömet és boldogságot érezni, ezek az érzések pedig külsőnkben is megjelennek, szabályszerűen ragyog tőle külsőnk is.
Ezt a belső szépséget folyamatosan fenntarthatjuk anélkül, hogy a reklámokból ismert drága szépségápolási termékekre szükségünk lenne. Nem igaz az a tévhit, hogy a szépség mögött mindig komoly vásárlásoknak kell állnia, csak a közismert marketingfogások ezt sugalmazzák.
Az étkezés és a szépség között azonban tagadhatatlan, hogy szoros kapcsolat áll fenn. Nézzük meg, milyen ásványi anyagokra és egyéb összetevőkre van szüksége szervezetünknek a természetes szépség megőrzéséhez.
Kén: a kén jelentős hatással van arcszínünkre, hajunkra és bőrünk ragyogásához. A kötőszöveteinkben is megtalálható, mely minden szerünket támogatja és csatlakoztatja az ízületekhez, csontokhoz.
Emellett azzal a képességgel rendelkezik, hogy folyamatosan építi és újjáépíti a kollagént és a keratint, ami fontos a hajunk, a bőrünk és a körmök egészsége szempontjából.
Ugyanakkor fontos szerepet játszik abban, hogy a tápanyagokat elszállítsa a sejtekhez, szabályozza a vércukorszintet, helyreállítja a szöveteket és javítja az immunrendszert.
Cink: a cink elősegíti a sejtosztódást, a sejtek regenerálódását, a sejtek növekedését és a fehérvérsejtek termelődését. Ez az ásványi anyag elengedhetetlen máj tisztító, javítja a szövetek oxigénnel való ellátását. A cinkhiányhoz közvetlenül kapcsolódik a pattanások kialakulása, a hajhullás és egyéb bőrelváltozások.
Nézzünk néhány olyan összetevőt, amelynek fogyasztása hosszútávon javasolt egészségünk megőrzése érdekében:
Aloe Vera: az aloe vera nagy koncentrációban tartalmaz ként, szilíciumot, cinket, vasat és magnéziumot.
Ez a fiatalságunk megőrzésében segít és gyors gyógyulást eredményez. A gyulladáscsökkentő hatása is igen kiemelkedő. Az Aloe Vera gél fogyasztásával sokat teszünk egészségünkért.
Kókusz Olaj: Ez az olaj számos egészségünkre jótékony hatással bíró tulajdonsággal rendelkezik. Többek között magas az antioxidáns tartalma, szabályozza a vércukorszintet, segíti a pajzsmirigy működését és helyrehozza a bőr problémáit.
Szabadon fogyaszthatjuk belsőleg, főzésekhez de akár salátaolajnak is, vagy külsőleg bőrünket is bekenhetjük vele.
Kendermagolaj: Tápanyagtartalom szempontjából az egyik legteljesebb táplálék, mert mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza, így kivételesen magas a fehérje-tartalma, ugyanakkor magas az omega-3 és omega-6 zsírsav is benne és ásványi anyagtartalma is magas.
Ezért mindenképp érdemes fogyasztanunk, de ne főzéshez, hanem salátákra öntetként, vagy turmixok készítésekor.
Uborka: Fantasztikusan megtisztítja testünket. Az uborkának magas a szilícium tartalma. Bár gyakran termesztik növényvédő szerekkel és viaszolva kerül bolti forgalomba, figyeljünk oda, hogy organikus terméket válasszunk.
Szemünk megnyugtatására, bőrünk felüdülésére, szervezetünk méregtelenítésére is kiváló.
Füge: A fügének magas a kalcium és egyéb ásványi anyag tartalma. Emellett nagy mennyiségű rostot is tartalmaz, és ezért előnyös az emésztőrendszerünk számára.
Az egyik legjobb lúgosító szárított gyümölcs.
Makadámiadió: nagy mennyiségű szelént tartalmaz, emellett az általános zsírsavak egyik legjobb kombinációja is ebben a diófélében egyesül, és a benne lévő cinkkel csodálatossá varázsolja bőrünket.
Tökmag: a B-vitamin legjobb forrása, mely sok ásványi anyagot tartalmaz (beleértve a cinket is), mindemellett egyéb tápanyagokat és olajokat. Mindezek hozzájárulnak, hogy szervezetünk képes legyen tiszta és ragyogó bőrt varázsolni és antibakteriális tulajdonságai is említésre méltóak.
Kurkuma: a kurkuma a “helyreállító” élelmiszerek közé tartozik, ugyanis erős gyulladásgátló, antioxidáns, rákellenes és antibakteriális jellemzői kiemelkedőek. Jól ismert a vértisztító tulajdonsága, amely elengedhetetlen a tiszta bőrünk számára.
Ezek az ételek egy ún. lúgosító reakciót váltanak ki testünkben, ezáltal antibakterálisok, nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaznak és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek.