Fehérmártásos, hústöltelékes sült tészta recept
A Mindennapok kategória cikkei

Fehérmártásos, hústöltelékes sült tészta recept

Előkészítési idő: 20 perc

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 4

Hozzávalók

  • 300 g penne, vagy makaróni tészta
  • 200 g darált csirkehús
  • 1 csésze reszelt cheddar sajt

Hozzávalók a húspáchoz

  • 1 apróra vágott zöld chili
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 2 evőkanál vörösbor, vagy szőlőlé

Hozzávalók a fehérmártáshoz

  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 csésze teljes tej
  • 6 gerezd fokhagyma
  • fél teáskanál oregánó
  • víz

Hozzávalók a Bourbon mártáshoz

  • 1 nagy fej vöröshagyma felszeletelve
  • fél evőkanál cukor
  • fél evőkanál olvasztott vaj
Fehérmártásos, hústöltelékes sült tészta

Elkészítés

Hús bepácolása

  1. A darált húshoz adom a bort, az apróra vágott fokhagymát és a chilit. Jól elkeverem, majd 20 percre a hűtőbe teszem pihenni.
  2. Egy evőkanál olaj hozzáadásával kifőzöm a tésztát. Leszűröm, majd félre teszem.

Fehérmártás elkészítése

  1. Kis lángon felolvasztom a vajat egy serpenyőben, majd hozzáadom a felaprózott fokhagymát, és világosbarnára pirítom. Ekkor leveszem a lángot.
  2. Elkeverem a kukoricalisztet és a tejet, hogy ne legyen csomós.
  3. Folyamatos kevergetés mellett hozzákeverem az alacsony lángon tartott vajhoz.
  4. Tovább keverve addig adok hozzá vizet, míg egy lágy mártást kapok.
  5. Belekeverem az oregánót, a sót és a frissen őrölt borsot.
  6. A szósz 2/5-ét kiveszem, majd félreteszem.
  7. A tésztát hozzáadom a maradék mártáshoz, jól elkeverem, majd lassú tűzön további 5 percig főzöm.

Bourbon mártás elkészítése

  1. A vajat felolvasztom a serpenyőben, majd megkaramellizálom benne a cukrot.
  2. Hozzáadom a hagymákat, majd barnára pirítom őket.
  3. Leveszem a lángot, és hozzákeverem a fehérmártást, majd megsózom, és 2 percig főzöm.
  4. Hozzáadom a pácolt húst, majd lefedem az edényt. 10 percig főzöm, amíg a hús elkészül. Ekkor leveszem a tűzről.
  5. Egy tepsibe leterítek egy adag tésztát, és megszórom a cheddar sajt felével.
  6. Rászórom a Bourbon szószos húst, majd ráterítem a maradék tésztát, és megszórom a maradék sajttal.
  7. A tepsit 150 fokon előmelegített sütőbe teszem, majd 5 percig sütöm, míg a sajt megbarnul.
  8. Ízlés szerint apróra vágott koriander levelekkel díszítem, és vajas pirítóssal kínálom.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük