A Tech & IT kategória cikkei

Google Kereső frissítés 2023. november: új funkciók és perspektívák

A Google jelentős frissítéseket vezetett be 2023. novemberében a keresőfunkciójában. Ezek az újítások a személyre szabott keresési élmények és a különböző perspektívákhoz való jobb hozzáférés révén célul tűzik ki a felhasználói élmény optimalizálását.

Egyedi keresési élmény

Az egyik legfontosabb kiegészítés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy követhessék bizonyos keresési kulcsszavakat vagy témákat. A felhasználók mostantól követhetnek témákat vagy érdeklődési területeket, például kedvenc sportcsapatukat vagy vegán főzést. Ennek eredményeként relevánsabb információkat kapnak az érdeklődési területeikről a Google alkalmazás kezdőlapján és a keresési eredményekben.

Például, ha valaki információkat keres a maratonedzésről, és a „Követés” gombra kattint a keresési eredmények között, automatikusan megjelennek cikkek és videók erről a témáról a Google alkalmazás Discover részében. Ez a funkció a következő hetekben bevezetésre kerül az USA-ban a Google alkalmazásban, valamint a Chrome és a Safari mobil eszközökön.

Több közvetlen tapasztalat a keresésben

A Google javítja az első kézből származó tapasztalatokhoz való hozzáférést is. A felhasználók most könnyebben találhatnak olyan tartalmakat, amelyeket olyan személyek hoztak létre, akiknek közvetlen tapasztalata van, és megoszthatják ezeket az észrevételeket a keresési eredményekben. Az új frissítés lehetővé teszi a tartalmak közvetlen megtekintését olyan emberektől, akik szociális médiában, fórumokon és más közösségekben osztanak meg tartalmakat.

Emellett a tartalomkészítőkről szóló információkat, például szociális média felhasználóneveiket és követői számukat is kiemelik a keresési eredményekben, hogy könnyebben megtalálható legyen a népszerű tartalomkészítők tartalma.

Megjegyzések

Egy új kísérlet a Keresési Laboratóriumban Egy másik fontos jellemző a „Megjegyzések” (Notes), ami egy kísérlet a Keresési Laboratóriumban. A Megjegyzések lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy tanácsokat és tippeket osszanak meg webes tartalmakhoz közvetlenül a keresésben.

Ez a funkció emberi beállítottságokkal kiegészíti a meglévő webes tartalmakat, ezzel hasznosabbá téve azokat. A Megjegyzések arra törekszenek, hogy minden keresési eredményhez egy plusz emberi megértési réteget adjanak hozzá, támaszkodva a többi felhasználó észrevételeire és visszajelzéseire.

Összességében a Google reményei szerint ezek a frissítések megkönnyítik a felhasználók számára, hogy naprakészek maradjanak, új készségeket tanuljanak meg és megosszák tudásukat másokkal.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük