A Mindennapok kategória cikkei,  A Tech & IT kategória cikkei

Hogyan ismerhetők fel a minőségi webshopok?

A pandémia alatti felfutás során egyre-másra nyitottak meg a webshopok, melyek között nem ritkán találni kifogásolható minőségűt is. Érdemes pedig jól körbe nézni, hiszen csak a minőségi e-boltok tudják azt a színvonalat hozni, mely ma már elvárható a legtöbb vásárló számára.

Hogyan néz ki egy komoly webshop?

Ha megnézünk egy komolyabb webshopot, olyat például, mint az Alza, akkor már ránézésre látható, hogy nem két perc alatt dobta valaki otthon össze. A kínálata hatalmas, a főoldala élő, és a termékek jól látható kategóriákba vannak szervezve. Emellett rögtön a főoldalon már ott egy kis szövegbuborék, mely a személyes asszisztensünket kínálgatja, erre kattintva további segítséget is kaphatunk.

Szintén fontos tulajdonság, hogy a top boltokban minden terméknek külön adatlapja van. Ezeken megismerhetők a pontos részeletek, a méretek, az ár, a szállítással kapcsolatos információk és megtekinthetők a képek is.

Nagyon jó megoldásnak számít az értékelések és a vásárlói visszajelzések feltüntetése is. Ebben az ügyfelek őszintén leírják a véleményüket, és ezeket elolvasva megtudhatjuk, valóban olyan jól teljesít-e az adott termék, mint azt a rá írt marketing szöveg tudatja velünk.

Az ügyfélszolgálat is sokat számít

Aki idegeskedett már azon, hogy vajon mi lett a rendelésével vagy hol tart éppen a kiszállítás, az tudni fogja, hogy a jó ügyfélszolgálat aranyat ér. Egy igazi webshop nem is működhetne anélkül, hogy gyorsan válaszoló csapata ne lenne, hiszen az ügyfelek folyamatosan kérdésekkel keresik őket, amelyek megválaszolása nem tűrhet halasztást.

Természetesen egy jó ügyfélszolgálati csapat fenntartása komoly kihívást is jelent, emiatt gyakran eléggé nehéz megugrani ezt az elsőre talán könnyűnek látszó feltételt. Csak a legjobb webshopok rendelkeznek elsőrangú ügyfélszolgálattal, így a választásunk során ezt is figyelembe kell venni.

Ha pedig már a megbízhatóságról van szó, akkor kerülni kell azokat a webshopokat, ahol nincsenek feltüntetve a tulajdonosi adatok, és a szürkezónában dolgoznak. Ezek gyakran azért tudnak olcsóbbak lenni, mert adót csalnak, esetleg eltűnnek az ügyfél pénzével, így végül sokkal rosszabban járunk, mintha egy megbízható boltot választottunk volna.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük