A Tech & IT kategória cikkei

Mi az a kill switch az Atlan VPN-ben?

A kill switch egy olyan biztonsági funkció, amelyet az Atlas VPN bevezetett a felhasználók védelme érdekében. Ennek a funkciónak a lényege, hogy automatikusan leállítja az internetkapcsolatot, amikor a VPN kapcsolat megszakad vagy instabillá válik. Ez megakadályozza az adatok szivárgását, és védelmet nyújt a felhasználók számára, hogy ne kerüljenek ki nem kívánt helyzetbe azáltal, hogy a VPN kapcsolat hiányában közvetlenül a nyilvános internetre csatlakoznak.

Így teszteltük a kill switch-cset

Az Atlas VPN kill switch funkciója két tesztet is sikeresen teljesítettünk, hogy megbizonyosodjunk a hatékonyságáról. Az első teszt során a kill switch megfelelően működött, és azonnal leállította az internetkapcsolatot, amikor a VPN kapcsolat megszakadt vagy blokkolódott. Ezt azáltal értük el, hogy a kapcsolatot a routeren letiltottuk. Az egyetlen kisebb negatívum az volt, hogy a kill switch nem adott visszajelzést vagy értesítést arról, hogy bekapcsolódott. Azonban fontos megjegyezni, hogy a kill switch engedélyezése és letiltása egyszerűen elvégezhető, így ha szükséges, a felhasználó vissza tudja állítani az internetkapcsolatot.

Kattints ide az Atlas VPN letöltéséhez!

A második teszt bonyolultabb volt, mivel az Atlas VPN nem támogatja az OpenVPN protokollt, és a VPN folyamatok a kliensalkalmazáshoz vannak kötve. Ennek ellenére a kill switch funkció még mindig hatékonyan működött, és leállította az internetkapcsolatot, amikor a VPN kapcsolat instabillá vált vagy megszakadt, még ilyen körülmények között is.

Összességében az Atlas VPN kill switch funkciója segít megakadályozni az adatok szivárgását és a felhasználók adatainak kiszivárgását, ha a VPN kapcsolat megszakad vagy instabillá válik. Bár van néhány kisebb hibája és korlátja, az Atlas VPN kill switch megfelelő védelmet nyújt a felhasználók számára a biztonságosabb és magánabb internetezés érdekében.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük