vpn-ező felhasználó
A Mindennapok kategória cikkei

Mennyire biztonságos az Atlas VPN?

Az Atlas VPN, mint VPN szolgáltató, biztonságosnak tekinthető, és rendelkezik olyan alapvető biztonsági funkciókkal, amelyeket egy VPN-től elvárunk. Például, a szolgáltatás naplózásmentes politikával rendelkezik, ami azt jelenti, hogy nem rögzíti és nem tárolja a felhasználók tevékenységével kapcsolatos adatokat. Ez fontos aspektus, mivel a VPN-k alapvetően a felhasználók anonimitását és adatvédelmét szolgálják.

Az Atlas VPN használ AES titkosítást, amely erős védelmet nyújt a felhasználók adatforgalmának titkosításához. Emellett megbízható kill switch funkcióval is rendelkezik, amely automatikusan leállítja az internetkapcsolatot, ha a VPN kapcsolat megszakad, így megelőzve a felhasználói adatok véletlen kiszivárgását.

Két választható tunneling protokoll

Az Atlas VPN két választható tunneling protokollt kínál: IKEv2 és WireGuard. Mindkét protokoll biztonságosnak tekinthető, és megfelelő védelmet nyújtanak a felhasználóknak a külső személyekkel szemben.

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy az Atlas VPN további fejlődési lehetőségekkel rendelkezik a biztonság terén. Például, a szolgáltató nem használ RAM-only szervereket, hanem az adatokat titkosított meghajtókban tárolja. Bár ez a megoldás biztonságos lehet, a RAM-only szerverek magasabb biztonsági szintet képviselnek, mivel az adatokat azok futása közben tárolják, és nem maradnak meg a merevlemezen.

Kattints ide az Atlas VPN letöltéséhez!

Ezenkívül, a naplózásmentességi politikájukat még nem függetlenül ellenőrizték, és csak az iOS alkalmazásukra vonatkozó biztonsági tesztek állnak rendelkezésre. Bár ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a szolgáltatás nem biztonságos, a független auditálás és tesztelés további megerősítést nyújthatna a felhasználók számára.

Fontos megjegyezni, hogy az Atlas VPN-t a Nord Security birtokolja, amely a NordVPN-t, az egyik piacvezető VPN szolgáltatót is üzemelteti. Ez a tulajdonosi kapcsolat arra utal, hogy az Atlas VPN valószínűleg követni fogja a NordVPN által alkalmazott biztonsági szabványokat és gyakorlatokat. A NordVPN híres a szilárd biztonsági protokollokról, a szigorú adatvédelmi politikáról és a független auditálásról, ami magas bizalmi szintet jelent a felhasználók számára.

Összességében az Atlas VPN biztonságos választás lehet a felhasználók számára, mivel rendelkezik alapvető biztonsági funkciókkal, például naplózásmentességi politikával, AES titkosítással és megbízható kill switch funkcióval. Bár van néhány terület, ahol fejlődésre van szükség, a Nord Security tulajdonában álló cég valószínűleg a NordVPN magas biztonsági szabványait fogja követni. A felhasználók további bizalomra tarthatnak számot az Atlas VPN iránt, ha a szolgáltató független auditáláson és tesztelésen esik át a biztonság megerősítése érdekében.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük