A Mindennapok kategória cikkei,  A Tech & IT kategória cikkei

Miért jó választás egy kerti tároló ház?

Aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy kertes házban lakik, előbb-utóbb rá fog jönni arra, hogy bármekkora is a háza, mégis szüksége van arra, hogy a szerszámokat, bizonyos eszközöket, egyéb kellékeket valahol a kertben tárolja, ahol jobban kézre esik, ha szükség van rá.

Hiába van nagy otthonunk, esetleg még garázsunk is, vannak olyan dolgok, melyeket nem praktikus a házban tárolni. Ezért a legegyszerűbb, ha valahol a kert sarkában építünk egy tárolót.

Kiváló a tárolásra

Egy külső, kerti tároló ház segítségével könnyebb és egyszerűbb rendben tartani azokat az elengedhetetlen dolgokat, melyekre általában a kertben van szükségünk. Ilyen lehet például a fűnyíró, sövénynyíró, ágvágó, láncfűrész, műtrágya. De helyet kaphat a kerti grill is.

Azokat a gyerekjátékokat is egyszerűbben vehetjük elő innen, amivel a szabadban játszanak a gyerekek. Természetesen a bicikli, roller, akár a motor is elfér benne. Télen betehetjük a kerti bútorokat is. Kialakíthatunk egy tároló részt a kertészkedéshez szükséges virágcserepeknek, virágföldnek is, de akár a festéshez használt eszközöket, javításra félretett festékeket is abban raktározhatjuk.

Ha olyan kerti tároló házat választunk, aminek oldalsó teteje is van, akkor ezáltal további védett helyhez jutunk. Az oldaltető megvéd a nap sugaraitól és az esőtől, ezért tárolhatunk alatta például tűzifát is a kandallóhoz.

Lapostetős faház oldaltetővel, kép forrása: www.fahazepito.hu

Ha szeretünk barkácsolni, akkor egy kis sarkot is berendezhetünk magunknak egy munkapaddal és szekrénnyel, ahol kedvünkre fúrhatunk, faraghatunk. Kezünk ügyében lesznek a harapófogók, fűrészek, satu, csavarkulcsok, csavarhúzók, illetve az egyéb eszközök.

A fa kiváló alapanyag egy kerti tároló ház felépítésére

Mindenképp érdemes a tárolásra alkalmas házat fából építeni. A fa, különösen, ha jól és szakszerűen kezelt a felülete, jól szigetelt nemcsak az oldalfala, de a teteje is, akkor időtálló. Jól viseli a szélsőséges időjárást, a téli fagyokat, nyári napsütést, szelet, havat, esőt.

Ügyeljünk arra is, hogy az építmény jól zárható legyen, ami sajnos a mai közbiztonsági helyzetben elengedhetetlen feltétel.

A faház egy időtálló befektetés, ami nem csak hosszú időn át a hasznunkra lehet, de rendszeresen gyönyörködhetünk benne. Ez a természetes alapanyag közelebb hozza hozzánk az erdőt, és benne ügyködve kissé kiszakadhatunk a mindennapok robotjából.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük