A Mindennapok kategória cikkei

Mit nézzünk meg Bécsben?

Bécsben jártunkkor rengeteg szép épületet, múzeumot, parkot, templomot és miegymást látogathatunk és csak úgy fürödhetünk a kultúrában. Egy hét nem is lenne elég, hogy minden Bécs nyújtotta nevezetességet és látnivalót megtekintsünk, arról nem is beszélve, hogy van, amit nem is érdemes csak egyszer.

Milyen szerencse, hogy viszonylag közel található kis hazánkhoz és akár néhány óra alatt kijuthatunk.

Az új Beethoven múzeum

Mindenképpen vegyük előre a megtekinteni kívánt helyek listánkon az új Beethoven múzeum látogatását. A zeneszerző egykori 40 négyzetméteres lakását (ami már régóta emlékhelyként funkcionált) alakították át egy 265 négyzetméteres múzeummá.

A 14 teremből álló létesítményt bejárva rengeteg érdekességet megtudhatunk a híres zeneszerzőről és közvetlen környezetéről, a ház történetéről, illetve, hogy mikor és miért költözött Bécsbe a művész. Továbbá megtekinthetjük Beethoven két lakását is melyeket eredeti állapotban őriztek meg és még személyes tárgyait is láthatjuk.

Práter

Ha a békés múzeumlátogatás után egy kis felpezsdülésre vágynánk, tökéletes cél lehet Práter, ahol remek hullámvasutakkal és egyéb játékokkal dobhatjuk fel a hangulatot, de akár nosztalgiázásra is nyílik lehetőségünk.

Itt található a város ikonikus óriáskereke is, amiről csodás kilátás nyílik az alattunk elterülő metropoliszra. Az óriáskereket, és néhány egyéb látnivalót leszámítva, a komplexum csak márciustól októberig tart nyitva, így, ha tehetjük ebben az időszakban látogassuk meg.

Praterdome

Az éjjeli baglyok és a bulizni vágyoknak nem is kérdés, hogy a Praterdome az ideális választás. Az imént említett vidámpark közvetlen szomszédságában (az óriáskerék előtti téren) található meg az ország legnagyobb éjszakai szórakozóhelye. A hétvégi napokon a 18. életévüket betöltött látogatókat rendkívüli lézershow-val, hatalmas tánctérrel, fergeteges élményekkel és remek zenékkel várják a rendezők.

Az éjféli nyitásig pont ki tudjuk heverni a hullámvasutazás okozta izgalmakat és újult erővel vethetjük bele magunkat az éjszakába. Bármilyen ízléssel is rendelkezzünk, a négy táncparkett, illetve a tizenkét tematikus bár közül biztosan fogunk találni olyat, ami a kedvünkre lesz a számos Wien Girls egyikével.

A szórakozni vágyók mind a hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes évek zenéire mind elektro, house, R’n’B és más egyéb zenei műfajokra is tombolhatnak ezen a hatalmas szórakozóhelyen.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük