WC és fürdőszoba
A Mindennapok kategória cikkei,  A Tech & IT kategória cikkei

Mit tehetünk, ha villámgyors duguláselhárításra van szükségünk a WC-ben?

A WC dugulása az egyik legkellemetlenebb probléma, ami az otthonunk lefolyóit érintheti. Mivel általában mindig akkor keletkezik, amikor rohannánk valahova, érdemes néhány trükkel tisztában lennünk. Bár a házi praktikák többsége nem kínál minden helyzetre megoldást, a kisebb akadályokat képesek lehetnek gyorsan megszüntetni. A segítségükkel előfordulhat, hogy mégsem lesz szükség a WC duguláselhárító szakember munkájára.

Bolti vegyszerek és házi keverékek

Vannak közöttünk olyanok, akik felkészülve a váratlan eseményekre, folyamatosan kézközelben tartják a háztartási boltokban vásárolt toalett duguláselhárító szereket. Ezek használata viszonylag egyszerű, hígítással, vagy anélkül, bele kell önteni őket a WC lefolyóba és némi várakozást követően már le is öblíthetők a feloldott dugulással együtt.

Az ilyen szereknek kétféle típusa létezik, a lúgos és a savas tulajdonságokkal rendelkező termékek. A lúgos lefolyótisztítók a savas változatokkal ellentétben nem csak folyadékként, de granulátum formájában is megvásárolhatók. Az apró szemcsék hígítására azonban nagyon figyelni kell, mert a lefolyóba került kisebb-nagyobb rögök megtapadva a WC lefolyó vezetékiben, idővel maguk is akadályokat képezhetnek. A savas vegyszereket pedig kizárólag a flakonon feltüntetett biztonsági intézkedések betartásával lehet alkalmazni, jó szellőzés mellett.

A házi tisztítószerek az otthon felellhető alapanyagok felhasználásával bármikor előállíthatók. Az egyik legnépszerűbb keverék ecetből és szódabikarbónából hozható létre. A kettőből egy olyan hab alakul ki, ami remek WC duguláselhárító hatással rendelkezik. Mivel a lefolyóban teljes mértékben kitölti a rendelkezésére álló helyet, a tisztításból egy apró felület sem maradhat ki. Az ecetet akár citromlével is pótolhatjuk, ami ráadásul a kellemes citrusosos illatával könnyedén elfedi a szagokat. Hasonlóképpen működik a sütőpor és ecet páros is akkor, ha se citromlé, se pedig szódabikarbóna nincs otthon.

WC duguláselhárítás – mikor kell szakembert hívnunk?

A duguláselhárítás WC esetében sem mindig könnyű munka, hiszen akadhatnak olyan problémás helyzetek, amikor a házi praktikák már kevésnek bizonyulnak. Ilyen lehet, ha valamilyen idegen tárgy szorult a lefolyóba, vagy, ha a dugulások az átmeneti javulás ellenére folyamatosan visszatérnek.  Ilyenkor, lakjunk bárhol az országban, Budapesten vagy vidéken, olyan megbízható szakemberre van szükségünk, aki villámgyorsan és precízen dolgozik, kedvező árak mellett.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük