Divat

Női kabát – hogyan válasszuk ki a megfelelő szabást és hosszúságot?

Az átmeneti kabátok szezonja nagyon úgy néz ki, hogy elérkezett. Jöhetnek a ballonkabátok, a softshell variációk és az egyéb, népszerű modellek. Igen ám, de nincs olyan típus a világon, ami mindenkinek, kivétel nélkül jól áll. Akkor mi alapján érdemes választani, vásárolni? Mutatjuk!

A testalkat milyensége mérvadó?

Igen, nagyon is! Az arányos testalkatú hölgyeknek minden jól áll. De tényleg minden! Viszont azt nem nehéz belátni, hogy ilyen különlegesen szerencsés adottságokkal csak kevesen rendelkeznek. Szóval akkor nézzük tovább a lehetőségeket.

Amennyiben a felsőtest erősebb, akkor a rövidebb fazonú verziók a legideálisabbak, amiknek a segítségével kihangsúlyozható a lábak formája, ami által harmonikusabb megjelenés érhető el. Ennek, azonban az ellenkezője is igaz. Vagyis erőteljesebb alsótestnél mindenképpen célszerű a hosszított fazonokat előnyben részesíteni, mert ezek kiemelik a felsőtestet, ezzel kiegyensúlyozva az összképet. A háromnegyedes női szövetkabát például ebben az esetben tökéletes választás, de mondjuk egy hosszított pufidzseki is nagyszerű döntés. Mindkét esetben a felsőtest válik dominánssá, ami nagyszerűen ellensúlyozza az altest vaskosságát.
Sokan azt gondolják, hogyha mondjuk szövetkabátra vágynak, akkor meg kell maradniuk a fekete vagy barna színeknél. Ám ez tévedés, szó nincsen erről! Egyrészt a bordó az ősz egyik legkedveltebb színe, még jó, hogy nem maradhat ki a palettából. Aztán másrészt a bézs, a rózsaszín vagy éppen a neon árnyalatok is teret-helyet kaphatnak mindazoknak az életében és ruhatárában, akik az extravaganciától sem tartózkodnak. Az tény, hogy szövetkabátnál az elegancia alapvető, így aztán ennek megfelelően célszerű a szoknyát vagy nadrágot, felsőt illetve cipőt és egyéb kiegészítőket is kiválasztani. A legvonzóbb végeredmény a minden téren tapasztalható harmónia megteremtésével érhető el!

Girl tourist in yellow jacket posing on the lake in Norway. Active woman relaxing in the Norway.

Akkor most a feketének intettek?

Természetesen nem! Még mindig ez az egyik legkeresettebb árnyalat. A megjelenése ténylegesen az elegancia egyeduralmát hirdeti. Ráadásul még karcsúsít is. Szóval egy cseppet sem csoda, hogy nők milliói rajonganak érte. Akárcsak a szürkéért, ami szintén egy olyan őszi szín, ami nélkül lehet ugyan élni, de kevéssé érdemes. A Karl Lagerfeld márka arról híres, hogy a kollekcióiban nincs keresnivalója a megszokottságnak, a sablonosságnak. Minden jöhet ellenben, ami egy kicsit is más, extravagáns, exkluzív és különleges. Visszafogottabb és extrémebb variációk egyformán elérhetőek.

Egyszerűség mindenek felett?

Azon túl, hogy a sokszínűség, mint irány az év egészére jellemző, egyúttal mégis elmondható, hogy a kabátok világában úgy tűnik győzedelmeskedik a pozitív értelemben vett egyszerűség. Letisztult formák, fazonok, vonzó megjelenéssel társítva? Még jó, hogy ennek így együtt senki sem tud és akar ellenállni! A kiegészítők adta bónusz előnyökkel pedig feltétlenül érdemes élni. Az övek, csatok, kitűzők ezernyi árnyalatban, kivitelben beszerezhetőek és vitathatatlanul feltehetik az i-re a pontot pusztán a jelenlétükkel.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük