A Mindennapok kategória cikkei

Szárnyal a stílusos termoszok népszerűsége – Neked van már?

Az amerikai filmekben és a hírességekről szóló újságcikkek fotóin gyakran láthatjuk, ahogy a sztárok hatalmas poharakkal a kezükben lépnek ki reggelente egy kávézó vagy gyorsétterem ajtaján. Ilyenkor felmerülhet a kérdés, hogy valóban ennyi kávét, teát vagy üdítőt isznak meg az amerikaiak? A válasz az, hogy ez az adag általában legalább fél napra szól, a pohár pedig valamelyest képes melegen vagy épp hidegen tartani az italt. Nálunk ez a szokás nem alakult ki, ellenben egy sokkal praktikusabb módszer kezd népszerűvé válni. 

A termosz több szempontból is előnyös

A termoszok tökéletes alternatívát biztosítanak az eldobható poharak vagy a műanyag palackok helyett és hordozhatóvá teszik a kedvenc italunkat, legyen az tejeskávé, mézes tea vagy egyszerűen csak víz. Az elegáns dizájn alapján készült, különböző méretekben és színekben kapható termoszok könnyen hordozhatók, egyszerűen tisztíthatók és hosszú órákon keresztül a kívánt hőmérsékleten tartják az italt.

A termoszok általában két rétegűek, és a két réteg közötti vákuum lehetővé teszi, hogy az ital vagy élelmiszer hőmérséklete ne változzon olyan gyorsan, mint más tárolók esetében. Ez azért hasznos, mert ha például egy forró italt vagy levest viszünk magunkkal egy utazásra, munkába, iskolába vagy akár babakocsis sétára, akkor a termoszban még órákkal később is meleg marad. Ugyanígy, ha hideg italt vagy salátát viszünk magunkkal, a termosz hosszabb ideig megőrzi a hűvös hőmérsékletet, így az ital továbbra is hideg, a saláta pedig friss marad.

Az utazó bögre egyszerre kellemes és hasznos

Az utazó bögre a termoszok és a poharak előnyeit ötvözi. Azaz hordozható, bárhol, bármikor ihatunk belőle, hosszan megtartja az ital hőmérsékletét és csepegés mentesen zárható. Az igazán jó minőségű termosz bögrék rozsdamentes acélból készülnek, BPA tetővel ellátva és saját szívószállal, praktikus füllel teszik igazán élvezetessé a használatot. 

A minőségi alapanyagokból készült, törhetetlen termosz évekig használható, ezzel nem kevés mennyiségű pénzt és műanyagot megspórolva a pénztárcánk és a környezet számára. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük