Az Egészség kategória cikkei

Természetes rózsaolaj és rózsavíz a hidratált és ápolt bőrért

Napjainkban egyre többen küzdünk a száraz, berepedezett vagy túlérzékeny bőrrel, amelyek hátterében főleg genetikai okok, illetve környezeti hatások állnak. Az ezekkel járó kellemetlenségek azonban a mindennapi életünket is megkeseríthetik, így a bőr hidratálására mindenképpen érdemes kellő figyelmet fordítanunk.

Emellett a száraz bőr jobban ki van téve a sérüléseknek és a fertőzéseknek, valamint az allergiás reakciók is gyakrabban jelentkezhetnek. Ugyanakkor a jelenleg kapható kozmetikai szerek közül csak kevés az olyan termék, amellyel látható eredményeket lehet elérni. 

rózsaolaj és rózsaszirmok

A rózsaolaj különlegességét az adja, hogy minden tagja hidratáló rózsaolajat, valamint rózsavizet tartalmaz. A bennük található vegyületek vízmegkötő képességekkel rendelkeznek, így tökéletes védelmet biztosítanak a szárazság ellen, és felkészítik a bőrt a megterhelőbb téli hónapokra.

A rózsaolaj és rózsavíz jótékony hatásai

A bolgár rózsaolaj a legdrágább és legkeresettebb esszenciális olajnak számít, ami már évtizedek óta bizonyítja a hatását.

Mind a rózsaolaj, mind pedig a rózsavíz a vízmegkötő képességen túl, erős baktériumölő, valamint regeneráló tulajdonságokkal bírnak, ezért az öregedés megállításában is fontos szerepet játszanak. Kellemes illatuknak köszönhetően, akár csak egy aromaterápia, ellazítanak és felkészítenek a mindennapok nehézségeire.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük