A Hírek kategória cikkei

Több ezer látogató vett részt a washingtoni magyar nagykövetség nyílt napjának kulturális programjain

Több ezer látogató érkezett a washingtoni magyar nagykövetség nyílt napjára, amelyet az európai uniós külképviseletek is megnyitottak az amerikai közönség előtt. Az esemény kulturális programokat, gasztronómiai bemutatót, valamint Magyarországról szóló információkat és turisztikai ajánlatokat kínált.

A rendezvényen Schmitt Pál Péter ideiglenes ügyvivő kiemelte, hogy az esemény célja a magyar nemzeti identitás megerősítése, különösen figyelembe véve, hogy Magyarország hamarosan átveszi az EU Tanácsának soros elnökségét. Az eseményen részt vevőknek lehetősége volt betekinteni Magyarország erős nemzetek Európájába vetett hitébe.

Az idei európai parlamenti választások fényében a nagykövetség külön információs pontot biztosított az Egyesült Államokban élő magyar állampolgároknak, hogy tájékoztatást kapjanak a szavazás rendjéről és menetéről.

Az esemény továbbá lehetőséget biztosított az amerikai fővárosban működő művészeti együttesek, mint például a Szikra Banda, a Tisza Táncegyüttes és a Magnólia Zenekar, fellépésére. Emellett bemutatkozott több magyar diaszpóra szervezet, köztük a Kossuth Alapítvány, az Amerikai Magyar Koalíció és a washingtoni Magyar Iskola.

Az EU Nyílt Nap hagyományosan minden évben az Európa Naphoz, május 9-hez legközelebb eső szombaton kerül megrendezésre. Az esemény népszerűsége az idén is megmutatkozott, hiszen a magyar nagykövetségre látogatók száma közel háromezres volt.

Az esemény sikere bizonyítja, hogy a kulturális és információs rendezvényeknek fontos szerepe van abban, hogy erősítsék az országok közötti kapcsolatokat és megmutassák az együttműködés fontosságát.

Forrás: MTI

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük