csillagjegyek és horoszkóp
A Mindennapok kategória cikkei

10 tény, amit nem tudtál a csillagjegyekről

Az állatövek jeleivel kapcsolatos tények mindig érdekesek. Maga a csillagászat tudománya is lenyűgözőnek számít, ráadásul sok titokzatos információt hordoz. Az asztrológiában sok minden még mindig feltáratlan, ezért elhoztunk néhány érdekességet, melyek a csillagjegyekről szólnak.

10 érdekesség a csillagjegyekről

1. Egyes tudósok úgy vélik, hogy létezik egy tizenharmadik állatövi jegy is, a neve Ophiuchus. Úgy gondolják, hogy november 30-tól december 17-ig tart, viszont a mai napig nem született döntés róla, hogy elfogadják vagy sem. A horoszkópok egyelőre nem használják.

2. A csillagjegyeket az elemek szerint kapcsolják össze: víz, föld, levegő, tűz.

3. Az első sumérok 12 szakaszra tudták osztani az eget. Ez volt az, amiből megszülettek a jegyek, és a mai napig 12 csillagjegy közül választhatsz, amikor a napi horoszkóp érdekel.

4. Minden jelet egy bizonyos csillag vagy bolygó ural, ami tovább befolyásolja az ember életét. Ezt a szakemberek figyelembe veszik a horoszkóp összeállításakor – minden jelnek sajátos metafizikai tulajdonságokat tulajdonítanak.

5. Az olyan jól ismert jelet, mint az Oroszlán, az ókori Asszíriában Nagy Tűznek is nevezték. A Rák elnevezése sem véletlen, a Nap nyár-végi mozgása miatt hívták el így, hiszen visszafelé mozog.

6. A 12 jegy közül csak a Mérleg élettelen. Az Ikrek mindig a testvéri szeretet szimbóluma, a legerősebbek pedig a Kos, Bak, Skorpió, Oroszlán jegyek. A Rák jegyében ideális feleségek születnek, a Halak pedig szeretnek a felhőkben repkedni.

7. Az első jel a Kos volt, amelyet még mindig a legerősebbnek, legszexibbnek tartanak. A leghűségesebb emberek a Bika és a Szűz jegyeiben születnek, a ravasz a Skorpió, a vonzó pedig a Nyilas.

8. A Halak bezárják a csillagképek körét, és minden jegy tulajdonságából kaptak egy kicsit. Úgy vélik, ők a legszerencsésebbek. Ha megnézed a horoszkópot, akkor ez sokszor vissza is tükröződik.

9. Nem csupán a csillagjegy bolygója befolyásolhatja a személy sorsát. A holdnak is van hatása, és az apály és dagály is társul hozzá. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az ember testének 75%-ban vízből áll! 

10. Az asztrológia sokáig tiltottnak számított, IV. Sixtus pápa volt az első, aki horoszkópot készített. Korábban senki sem tudta, hogyan kell ezt csinálni. II. Julius mindig a csillagok javaslatai alapján cselekedett, napjainkra pedig a napi horoszkóp mellett elérhetők a heti, havi vagy évi horoszkópok is.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük