koronavírus gyorsteszt
A Mindennapok kategória cikkei,  Az Egészség kategória cikkei

A koronavírus gyorstesztek előnyei

A COVID-19 felfedezése óta nagy hangsúlyt fektetnek a vírusok elleni legoptimálisabb küzdelemre irányuló tesztek és megoldások megtalálására és fejlesztésére. A koronavírus összetettsége és a kórokozóra vonatkozó előzetes ismeretek hiánya megnehezítette, hogy olyan gyorsan találjunk optimális alternatívákat, mint azt korábban reméltük. Azonban most, hogy már javában benne vagyunk 2021 utolsó felében is, a vírus mögött meghúzódó tudomány hatalmasat fejlődött, és a tesztelési lehetőségek is jelentősen bővültek.

COVID-tesztre kell mennie?

Azt gondolja, hogy hosszú, nehéz és unalmas folyamat lesz, igaz? Pedig nem lesz az antigén gyorsteszt alkalmazásával. Ezek nem csak elég egyszerűek ahhoz, hogy kényelmesen elhelyezkedhessünk és laikusként saját magunkon végezzük el őket, hanem hihetetlenül gyors, mindössze 15 perces átfutási időt is kínálnak. Ezen okok miatt egyre népszerűbbek az olyan vállalkozások és magánszemélyek körében, akik biztonságban akarják tartani alkalmazottaikat és családjukat.

Nézzük, mik a gyorstesztek előnyei?

  • Gyorsak – A gyorstesztek első számú előnye a névben rejlik. A módszer gyors átfutási ideje meghaladja a többi vizsgálati módszert, például a PCR-t. A PCR-teszt 48 órás átfutási idejétől eltérően a gyors koronavírus antigén teszt 10-15 percet vesz igénybe, így optimális, ha azonnali eredményekre van szüksége. Az észlelést követően azonnal intézkedhet a karanténba helyezés érdekében – ezzel segítve minimalizálni a vírus terjedését.
  • Hordozhatóak – A rapid tesztek könnyen hordozhatóak, ami pedig azt eredményezi, hogy könnyen kioszthatóak a tesztelési eseményekre anélkül, hogy bármiféle segédeszköz és laboratóriumi kellék igénye fellépne az eredmények érvényesítéséhez. Ez megkönnyíti több ember egyidejű tesztelését tetszőleges helyen.
  • Olcsóbbak, mint a PCR – Egy másik lényeges ok, amiért jóval kelendőbbek, mint a hagyományos módszerek, hogy sokkal gazdaságosabb a felhasználásuk.
  • Nem minden esetben igényelnek képzett személyzetet – A gyorsteszt készletek puszta egyszerűsége abban rejlik, hogy nincs szükség képzett személyzetre az elvégzésükhöz. Ez azt jelenti, hogy bárki megcsinálhatja, ráadásul a mintákat sem kell további feldolgozásra szállítani. Ami pedig ismét csak jelentős időt és költséget takarít meg.
  • Az újratesztelés bármikor és egyszerűen kivitelezhető – Nem biztos az eredményeiben? Ne aggódjon, simán újratesztelhet. A hiányzó vagy hibásan megjelenített jelzővonalak érvénytelen tesztre utalnak. A PCR-rel ellentétben azonban az újbóli vizsgálat mindössze 10-15 percet vesz igénybe, és máris új eredmény születhet.

Ha ön vagy vállalkozása dilemmázik a tesztelés procedúráján, a koronavírus gyorstesztek nyújthatnak tökéletes megoldást, melyeket a Carbon Medical webshopjában szerezhet be kedvezményesen, 1 munkanapos szállítással!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük