tárolóedények
A Divat kategória cikkei,  A Mindennapok kategória cikkei

A lakberendezés mellett, a tárolásra is gondoljunk

A lakberendezés egyik alapvető lépése a megfelelő, a lakás stílusának megfelelő bútorok kiválasztása. Azonban itt még nem állhatunk meg, hiszen nagyon sok olyan kiegészítőnk lesz a lakásban, amelyeket tárolni is szükséges valahol. A polcok és a polcrendszerek ezt a cél szolgálják. Mint ahogyan a dekorációs elemeket és a lakás minden helyiségében fellelhető tárgyakat és dolgokat is tároljuk valahol, úgy az ételek megfelelő tárolására is gondolnunk kell. Ebben pedig az ételhordó dobozok lehetnek a segítségünkre, amelyek akkor is jó szolgálatot tesznek, ha a munkahelyre kívánunk magunkkal ételt vinni, vagy a gyerekeknek csomagolunk tízórait és uzsonnát az iskolába.

Tárolás polcokon

A falra szerelhető polcok remek tárolási lehetőséget biztosítanak az otthonunkban. A kisterű lakásokban ez egy jó módszer, hogy rendet teremtsünk, illetve legyen szó bármilyen polcról is, ezek a kiegészítők lehetőséget adnak arra, hogy könyveket, fotókat, virágokat és egyéb dekorációs elemeket helyezzünk el azokon.

A polcok végtelenül sokoldalúak. A lakás bármely helyiségében lehetőséget adnak a káosz felszámolására, legyen szó a spájzba, a konyhába, a nappaliba, a hálószobába vagy éppen a fürdőszobába felszerelt polcokról. A polcok segítségével jelentős területeket szabadíthatunk fel a lakásban, de remek fókuszpontokat is létrehozhatunk, ha olyan tárgyakat helyezünk azokra, amelyek szinte vonzzák a tekintetet.

A fürdőszobai tárolás nem mindig olyan egyszerű, hiszen ebben a helyiségben alapvetően szinte mindig nedves a környezet. Éppen ezért nagyon lényeges, hogy amikor a fürdőszobába választunk polcot, akkor ne csak a helyiség stílusára koncentráljunk, hanem a lehető legpraktikusabb megoldásokra is figyeljünk. A megfelelő tárolásnak kulcsszerepe van a rendezettség kialakításában és fenntartásában. De nem csak a hasznos dolgok és dekorációk tárolására lehet szükségünk, hanem az ételek tárolását is meg kell oldanunk valahogy.

Tárolás ételhordó dobozokban

Előfordul, hogy kicsit többet főztünk a spagettiből, vagy a gyerekek aznap nem kértek levest. Mit lehet tenni a megmaradt ételekkel? A legjobb megoldás, ha élelmiszertartó dobozokba pakoljuk a megmaradt vacsorát, ebédet, és aztán a hűtőben keresünk ezeknek az ételeknek helyet. Ezek a tárolók akkor is hasznosak, ha másnap a munkába viszünk ételt. Az ételhordó dobozok nagyon praktikusak, könnyen mosogathatók és nagyon jól zárnak, ami fontos szempont lehet, ha ilyen dobozokat szeretnénk vásárolni.

A munkahelyen nem mindig van időnk komplett menü elfogyasztására. Elképzelhető, hogy csak annyi időnk van, hogy gyorsan megegyük az otthonról hozott két szelet süteményt, vagy a banánt, amit reggel gyorsan csak egy uzsonnás tasakba csomagoltunk. Ha mi magunk ki is bírjuk estig az ilyen gyors és egyszerű étkezésekkel, a gyermekeinknek szüksége van tápláló ételekre. Az uzsonnás dobozok rendkívül praktikusak, hiszen sok mindent csomagolhatunk egy-egy ilyen dobozba, például szendvicset, kekszet, gyümölcsöt, csokoládét. A gyerekek is kedvelik ezeket az ételtároló dobozokat, főleg, ha a kedvenc mesefigurájuk díszíti a doboz fedelét.

A fotó forrása:
Maria Medvedeva / Shutterstock.com

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük