A Mindennapok kategória cikkei

Grillezési előkészületek csakis minőségi konyhakésekkel

Sok embernek a nyár az egyik kedvenc évszaka. A meleg nyári estéken jól esik a teraszon üldögélni, a medencében pancsolni és a barátokkal vagy a családdal a kertben grillezni. Voltaképpen mindegy is, hogy milyen húst grillezünk, hiszen a sült húsnak ínycsiklandó az illata és nagyon pompás az íze. A grillezés azonban némi előkészülettel is jár, hiszen a húst ki kell csontozni, fel kell szeletelni, a zöldségeket elő kell készíteni és jó, ha a frissen sült puha kenyérhez is akad egy kenyérvágó kés a konyhában. Milyen konyhai késekre lehet szükségünk egy grillezéshez és miért érdemes a minőségi Kizlyar Supreme késeket választani?

Előkészületek a konyhában a megfelelő konyhai késekkel

Miután a konyhapultra került a nagy adag hús, válogassunk a nélkülözhetetlen konyhai kések között. Vegyünk elő egy bárdot, egy filéző kést vagy egy hentes kést, attól függően, hogy milyen hússal is van dolgunk. A csontozó késnek is nagy hasznát vesszük, ha baromfihúst vásároltunk a grillezéshez. A hús pácolásához használhatunk friss fűszernövényeket, például rozmaringot, lestyánt, melyek felaprításához jól jön egy éles szakácskés. Adjunk a páchoz vöröshagymát és fokhagymát is, hogy intenzívebb ízeket kapjunk a grillezés során. Mindkét hagyma szeletelésére, aprítására alkalmas a szakácskés, de csakis akkor, ha egy jó minőségű késsel dolgozunk.

Ha bepácoltuk a húst, jöhetnek a zöldségek. Illetve az elkészült sült hús mellé felszolgálhatunk felaprított, felszeletelt paradicsomot, paprikát, uborkát, egyéb friss, szezonális zöldségeket, amelyeket csakis akkor tudunk ízlésesen szervírozni a családnak vagy a vendégeinknek, ha a megfelelő késsel, azaz gyümölcs – és zöldségkéssel készítettük elő azokat. Míg a kerti grillen sül a hús, a konyhában nyomjuk meg a kenyérsütő gombját, hogy friss, ropogós házi kenyérrel lepjük meg a vendégeinket. A kenyérszeleteléshez egy éles kenyérvágó késre lesz szükségünk.

Ha nem vagyunk konyhatündérek, akkor nem biztos, hogy ennyiféle késsel szükséges rendelkezünk. Ilyenkor tesz jó szolgálatot az univerzális kés, amely hús és zöldség szeletelésére és fűszernövények aprítására is alkalmas. Természetesen, egy késkészletet is beszerezhetünk, főleg, ha nyárra sok-sok grillpartit tervezünk. Akármilyen konyhai kést is választunk, helyezzünk hangsúlyt a minőségre. Amennyiben a Böker, a Frosts (Mora), az Opinel, a Samura vagy a Victorinox konyhai kések valamelyikét vásároljuk meg, biztos, hogy nem fogunk csalódni, hiszen ezek a kések magas minőséget képviselnek. Kések terén a Kizlyar Supreme kései is jó választásnak bizonyulnak, még akkor is, ha nem otthon támad kedvünk grillezni, hanem egy táborozás alkalmával.

Az orosz késgyártó remek kései

A Kizlyar Supreme márkanév mögött egy orosz késgyártó áll, akik a legújabb technológiákat alkalmazva, a legjobb minőséget kínálják a vásárlóknak. Kik tartoznak a világszerte ismert Kizlyar Supreme felhasználói körébe? A paletta széles, hiszen a Kizlyar késeket katonák, vadászok, halászok és turisták is kedvelik. Taktikai késeknek is nevezik ezeket a késeket, amelyeket az orosz hadsereg is előszeretettel használ.

A fotó forrása:
Alexander Raths / Shutterstock.com

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük