nyomtató
A Mindennapok kategória cikkei,  A Tech & IT kategória cikkei

Hogyan faragjuk le a nyomtatási költségeket?

Tippek a gazdaságos nyomtatáshoz.

Amikor valaki nyomtató vásárlására adja a fejét, a lehető legjobb, amit tehet, ha a szokásai alapján hozza meg a típus kiválasztásakor a döntését. Amennyiben a lézernyomtatóra teszi le a voksát, akkor első körben mélyebben kell a zsebébe nyúlnia, mintha a tintasugaras típusok közül választott volna. Később viszont fokozatosan megtérül ez a befektetés, de nem mindegy, hogy mennyivel később történik ez meg. Érdemes számításba venni az utántöltés különféle lehetőségeit.

Milyen utántöltőt válasszak?

A nyomtató tonerek esetében nem csak a gép márkájával megegyező típusokkal számolhatunk, hiszen léteznek egyéb opciók is, amik jóval kedvezőbb árfekvésűek. Alapesetben azt gondolnánk, az Epson nyomtató eredeti Epson toner után kiált, de ez nem feltétlenül van így. Léteznek ugyanis olyan alternatív megoldások, amik teljes biztonsággal alkalmazhatóak, a nyomtatónk pedig nem reklamál majd miattuk, hanem precízen végzi majd a dolgát. Érdemes tehát megjegyeznünk, hogy az eredeti tonerkazetták mellett léteznek utángyártott típusok is, alternatív vagy kompatibilis tonerek, illetve az újratölthető megoldások. Az alternatív tonerek megfelelnek a szabványoknak, és ha megbízható forrásból szerezzük be őket, az eladó többnyire garanciát is vállal rájuk. Ha tehát elérkezett a csere ideje, ezekkel a megoldásokkal sokat faraghatunk a kiadásainkból.

Honnan szerezzem be az új tonert?

Nyomtatónk érdekében fontos, hogy az eladó, akitől a tonert vagy tintasugaras nyomtató esetében a festékpatront vásároljuk, mindig megbízható legyen. Erről könnyen meggyőződhetünk, hiszen a megfelelő kommunikáció, tanácsadás az olyan helyek sajátja, amik kiváló minőséget képviselnek. Amikor tehát a Brother nyomtatónkhoz kifogástalan Brother toner felkutatásába kezdünk, tudjuk azt is, hogy vannak alternatívák, amiknek megismerésében a biztonságos eladóhelyek szakemberei a segítségünkre lesznek. A lézernyomtató tehát hosszú távon általában kifizetődőbb, mint egy tintasugaras nyomtató, és ha arra is kellően odafigyelünk, az utántöltésekkor sokat megtakaríthatunk.

A fotó forrása:
New Africa / Shutterstock.com

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük