női arc
A Mindennapok kategória cikkei,  A Tech & IT kategória cikkei

Az OnlyFans népszerűsége egyre növekszik

Az OnlyFans egy internetes weboldal, amelyen különböző tartalmakhoz lehet hozzájutni, előre meghatározott fizetség fejében. Az oldal az utóbbi időkben egyre populárisabb a felhasználók körében, hiszen az oldal kommunikációs csatornákat is nyit a tartalomkészítők és -fogyasztók között.

Az oldalt 2016-ban hozták létre, Londonban, tehát a napjainkra már világszerte elterjedt webhely eredetileg az Egyesült Királyságból indult ki. A globális központ ma a londoni Kean Street mellett van. Hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, a webhely népszerűséget illetően, szám szerint, míg 2019-ben csupán 10 millió, addigra 2021-re, már több mint 100 millió felhasználót számlál az oldal; továbbá 1 milliónál is többen gyártanak tartalmat a weboldal keretein belül.

Az alapelképzelés Timothy Stokely fejéből pattant ki, aki brit vállalkozóként alapította meg az OnlyFans-t, testvérével és apjával karöltve. Az ötlet pedig egy olyan internetes oldal volt, ahol az alkotók hirdetések nélkül juthatnak bevételhez. Az idea meg is valósult, így a kreátorok színes repertoárral, igazából szinte bármilyen műfajban alkothatnak, a keresetük pedig ennek függvényében gyarapodik.

Növekedő népszerűség a pandémia alatt

A webhely 2020 áprilisában robbant be komolyabban a köztudatba, amikor is Megan Thee Stallion, amerikai rapper, Beyoncé közreműködésével megemlítette az oldalt a Savage Remix című dalukban. Ez hozta meg a várva-várt sikert, amely miatt napjainkra már a legtöbben ismerik az oldalt, illetve társadalmi szinten is elismerik.

Mint fentebb említettük az OnlyFans nagy hangsúlyt fektet az alkotók és a rajongók közti kommunikációra is. Az oldal lehetővé teszi a napi szinten való üzenetváltásokat, amely miatt sokkal több és közvetlenebb kapcsolat tudott és tud kialakulni az emberek között. Ez kifejezetten lényeges, hiszen a társas magány a 21. században sajnos alapvetően jelen van a társadalmunkban, ez a lehetőség pedig sokat segít abban, hogy ne csak passzív tartalomfogyasztók sokasága legyen jelen egy szintén magányos alkotóval szemben, hanem aktív interakciók jöhetnek létre, amelyekből mindenki profitál.

A weblap tehát kifejezetten ideális platform, ha meg szeretnénk osztani videókat, képeket, vagy bármi egyebet, hiszen baráti közösségeket alakíthatunk ki azokkal, akik kedvelik és követik tartalmainkat, illetve közvetlen bevételi forrásra is szert tehetünk ezáltal.

Viszont fordítva is igaz, hiszen ha nézőként, rajongóként vagyunk fent az oldalon, akkor beszélgethetünk kedvenc előadóinkkal, tartalomgyártóinkkal, amely miatt egy teljesen más szintre lehet emelni a párbeszédet minden szempontból.

Az oldal működésébe tehát könnyen betekintést nyerhetünk, rengeteg cikk és hírportál is közöl információkat az OnlyFans-al kapcsolatban, ha pedig ezek által kedvet kaptunk és részesei szeretnénk lenni ennek a közösségnek, új emberekkel szeretnénk megismerkedni, napi szinten tartalmakat kapni, vagy csak kíváncsivá váltunk, akkor csupán regisztrálnunk kell az oldalra, amelyet akár Twitter vagy Google fiókkal is megtehetünk.

Forrás: How to Make a Living on OnlyFans (as a Complete Beginner)?

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük