hajhullás
A Mindennapok kategória cikkei,  Az Egészség kategória cikkei

Hogyan lehetséges a hajunk növekedésének serkentése?

Sokakat érintő kérdés.

A hajhullás egy olyan természetes jelenség, amivel minden ember találkozik az élete során, viszont nem mindegy, hogy milyen mértékben. Naponta átlagosan száz hajszálunkat veszítjük el, de mivel hozzávetőleg száz-kétszázezer hajszállal rendelkezik egy ember, ez a veszteség nem szembeötlő. Amikor viszont felborul az egyensúly, és az új szálak növekedésével szemben a hajvesztés kerül fölénybe, annak látható eredménye lesz, ez pedig komoly lelki megpróbáltatást jelent a legtöbb érintettnek.

Ilyenkor merül fel a kérdés, hogyan fordítható meg az elsőre kilátástalan hajhullás? A folyamatnak több kiváltó oka is lehet, ezek alapján érdemes a kezelésen gondolkodni. Ezek a folyamatok a következőek: örökletes, genetikai hajhullás, hormonális változások, pajzsmirigy rendellenességek, komolyabb stressz vagy trauma átélése, sugárzás, kemoterápia, bőrbetegségek, ásványi anyagok és vitaminok hiánya. Ezek mellett a kor előrehaladtával, ahogy a szőrtüszők száma természetes módon csökken, valamint meghatározó a pszichés állapot és a társadalmi körülmények is.

A férfi hormonok okozta kopaszodás, az androgén kopaszodás fő kiváltója a túl nagy mennyiségű dihidrotesztoszteron (DHT). Ahhoz, hogy ez a nem kívánt folyamat lelassuljon, segítséget nyújtanak a DHT blokkoló anyagok. Ezután a következő lépés általában a reményteli hajnövesztő eljárások felkutatása. Fontos, hogy a változás létrejöttéhez biztosítsuk a körülményeket, hogy a fejbőr kellően tiszta legyen, illetve a vérellátás javuljon. Előbbi érdekében használjunk jó minőségű sampont, utóbbi érdekében pedig szerezzünk be egy dermarollert, ami egy mikrotűkkel ellátott henger. Ezzel lehetővé tesszük, hogy a kezelésre használt szérum kifejtse a kellő hatását. Mindemellett fontos, hogy kerüljük, csökkentsük az olyan beavatkozásokat, amilyenek például a hajfestés, hajvasalás. Igyekezzünk a szervezetünket kellően hidratálni, biztosítani a szükséges vitaminokat, valamint pihenjünk eleget, hiszen ezek segítségével jobb lesz a közérzetünk, és hozzájárulhatunk a hajunk növekedésének serkentéséhez.

A fotó forrása:
MRAORAOR / Shutterstock.com

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük